Alaçam’da 4. Girişimcilik Eğitim Başladı.

Alaçam Belediyesi ve Bafra İŞKUR Şube Müdürlüğü işbirliğiyle girişimcilik kursu 22 Kasım Perşembe günü Saat 10.00 da Alaçam Belediyesi  meclis salonunda başlatıldı.

4 gün boyunca devam edecek 32 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimleri 25 Kasım 2018 Pazar gününe kadar devam edecektir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgi verileceği bildirildi.

Başkan Uyar, “Alaçam Belediyesi olarak girişimcilik konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz ve girişimci vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Alaçam Belediyesi ve Bafra İŞKUR Şube Müdürlüğümüz tarafından  açılan 4. Girişimcilik kursumuz, özellikle gençlerimize ve hanımlarımıza projelerinde destek veriyor, paydaş olmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda bu kursların önemini biliyoruz ve bu kursları sürekli olarak vermeye çalışıyoruz. Belediyemiz ve İŞKUR aracılığıyla yürüttüğümüz kurslarımızla istihdama katkı sunmayı da hedefliyoruz. Bu hedefle açtığımız girişimcilik kursunun hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.

 İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik yaptığı konuşmasında, İŞKUR olarak her zaman Girişimcilerin yanındayız. Bu Kendi işini kuranlara eleman desteğini vermek, yollarını açmak için Alaçam Belediye Başkanlığı işbirliğinde ihtiyaç oldukça iyi bu ve benzeri eğitimlerle ortaklık kültürünün geliştirilerek iş hacminin artırılabilmesine yönelik çalışmalar yapılacağını belirtti ve tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Bunları da sevebilirsiniz