ATAKUM’DA İŞSİZLİK AZALACAK

Başkan Zihni Şahin, ekonomiyi canlandıracak projeler

‘ATAKUM’DA İŞSİZLİK AZALACAK!’

Samsun’da, Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, “Turizm kenti Atakum’da yeni iş imkanları oluşturacağız. Atakum’da işsizliği azaltacağız” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, genç bir nüfusa sahip Atakum’da yeni iş imkanları oluşturacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Şahin, “Atakum’da işsizliği azaltacağız” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Esenevler Mahallesi’nde esnaf turu yapan Başkan Zihni Şahin, ziyaretlerinde birbirinden önemli müjdeler verdi. AK Parti İlçe Başkanı Haluk Köksoy’un eşlik ettiği Zihni Şahin, “Atakum, genç bir nüfusa sahip. Bu nedenle çalışabilecek yaşta çok sayıda insanımız var. Bu insanlarımızın meslek ve iş sahibi olmaları gerekmekte. Biz bunun için önemli projeler hazırladık. Atakumuzda işsizliği azaltacağız” dedi.

TURİZM KENTİNDE EKONOMİ CANLANACAK
Atakum’un en önemli ve en büyük potansiyelinin ‘Turizm’ olduğuna dikkati çeken Zihni Şahin, “Bu nedenle Akvaryum, Atakum Feneri ve Kocadağ Tesisleri gibi turizm odaklı projelerimiz, kentimize gelecek olan ziyaretçi sayısını çok daha fazla artıracaktır. Samsun’un ve Karadeniz’in göz bebeği Atakum’un sahillerinde yılın her ayı aktiviteler yapılacak. Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak ‘Sahil Organizasyonları Ekibi’, konserler, halkoyunları, ses yarışmaları, çocuklara yönelik eğlenceler gibi 12 ay sürecek festivallere imza atacak” diye konuştu.

YENİ HALK İSKELESİ, DOĞAYLA İÇ İÇE KONUTLAR
Atakumluların denizle daha iç içe olması amacıyla kafeteryası da olan yeni bir Halk İskelesi inşa edeceklerini söyleyen Zihni Şahin, “İş yerlerinin yanı sıra öncelikle düşük yoğunluklu ve yeşil ile iç içe konut projeleri desteklenecek. Samsun’da ihtiyaç duyulan bahçeli, doğayla bütünleşen evlerin adresi Atakum olacak. Millet bahçesi, koru ve parklar, botanik bahçeler ile Atakumlu hemşehrilerimin hoşça vakit geçirmesi, misafirlerini ağırlayabilmesi için sosyal tesislerimizin sayısı ve niteliği artırılacak. Otel ve konaklama tesislerinin desteklenmesi ile turizm bölgeleri oluşturulmasını sağlayacağız” dedi.

ATİM VE ATAKUM GLOBAL!
Başkan Zihni Şahin, açıklamalarında ayrıca şunları söyledi:

“Gerek özel sektör gerekse, kamu hastanelerinin şehrimize kazandırılması için yeni alanlar üretilecek. Trafiğe kapalı ve alışverişe uygun alanlar düzenlemeleri ile sosyalleşmeyi ve yayalaştırmayı hedefliyoruz. Bu proje sayesinde esnafımızın ekonomik hareketliğinin de artırılması sağlanacak. Hem iş arayanların iş bulmasını sağlamak, hem de Atakum’daki işletmelerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına erişimini kolaylaştırmak adına yazılım tabanlı Yerinde İstihdam İçin Eşleştirme Merkezi ATİM kurulacak. Ayrıca Atakum Golbal hayata geçirilerek, Atakumumuzun tanıtımı, iş adamlarımızın faaliyetlerinin duyurulması, üretim satışlarının yaygınlaştırılması gerçekleştirilecek.

ÜRETİM ODAKLI, İNSAN MERKEZLİ…
ATAMEK ile vasıflı eleman yetiştirilecek ve bu kişilerin istihdam edilmesi sağlanacak. Açacağımız Kadınlar Meslek Edindirme Kursları’nın yanısıra ürün satış merkezleri ve e-ticaret sistemiyle kadınlar ve genç kızlarımızın aile ekonomisine ve kendilerine ekonomik katkı sağlanacak. Kısacası üretim odaklı, insan merkezli, kalkınma esaslı bir anlayış içerisinde hareket edeceğiz.”

Bunları da sevebilirsiniz