Bafra Belediyesinden 5000 Kişilik İftar

Bafra Belediye Başkanlığı, Bafra 15 Temmuz Meydanında kadir gecesi dolayısıyla Bafra halkını kucaklaştıracak 5000 kişilik bir iftar düzenledi. Bafra halkı iftar programına büyük ilgi gösterip katılım sağladı.

 

Bafra Müftüsü Necmettin Kayar iftar programından önce bir konuşma yaparak kadir gecesinin önemini anlattı.

Ev sahibi olan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç hemşehrilerinin iftar masalarını tek tek dolaşarak hemşehrileri ile musafaha ederek hoş geldiniz dedi kandillerini tebrik etti. Ayrıca tüm yemek dağıtım merkezlerini dolaşarak yemek sırasındaki vatandaşların tabldotlarına yemek koydu.

 

 

Diğer önemli ilgi çekici konuda şuydu;

Yemek meydanında protokol masası yoktu oraya gelen davetli protokol de halkla aynı yemek masalarını paylaştı. Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ta öyle yaptı vatandaşların oturduğu bir masaya oturup iftarını açtı. 

İftar yemeğinin ardından kısa bir protokol konuşması yapan belediye başkanı Hamit Kılıç hemşehrilerinin kandilini kutlayarak şöyle dedi.

Sevgili hemşehrilerim bu programı birlikte kadir gecesini kutlamak ve gönül gönülle bir arada hem iftar hem kandil coşkusunu yaşamak için organize ettik bizim en büyük mutluluğumuz sizleri bir arada görmektir. Sizler de, böyle düşündüğünüz için bu güzel birlik ve beraberlik tablosunu oluşturdunuz. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Tekrar tüm samimi duygularımla kandilinizi kutluyorum. Rabbim yaptığınız tüm ibadetleri kabul eylesin.

Ardından toplu halde akşam namazı kılındı bunun ardından hafızlar vatandaşlara kuran ziyafeti sundular, neyzenler ney taksimleri yaptılar daha sonra birlikte teravi namazı kılındı ardından arzu edenlerle beraber tesbih namazı kılındı.

İftar Programına, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bafra İlçe başkanı Barboros Turna, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Şaban Hüryaşar, Ahmet Tokgöz, daire amirleri ve Bafralılar katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz