BAFRA’DA TAZİYE ÇADIRI MEMNUNYETİ #SamsunHaberMerkezi

Bafra Belediyesi Bafralıların üzüntülü anlarında yanlarında ve destekçisi olabilmek adına oldukça düşük maliyetle hayata geçirdiği taziye çadırı hizmeti taraflı tarafsız tüm kesimlerce memnuniyetle karşılanıyor.

 

Başkan Hamit Kılıç öncülüğünde; Ağustos ayı içerisinde cenaze işlemlerinin ücretsiz yapılması ile ilgili meclis kararı alan Bafra Belediyesi, Eylül ayında ise taziye çadırı ile Bafralıların yüreklerine dokunmuştu.

 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın talimatı ile başlanan ve cenaze sahiplerinin acılı gününde yanlarında olmayı amaçlayan taziye çadırı ile bu güne kadar 250 cenaze evinde ücretsiz olarak hizmet verdi.

Cenazesi olan vatandaşların, cenazeleri ile ilgilenmeleri ve taziyeleri daha rahat kabul etmelerini sağlayan taziye çadırı yapılan başvurular sonucunda ilgili birim personeli tarafından hazırlanıyor.

 

Bafra Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince taziye çadırı ile birlikte; masa, sandalye, su, ısıtıcı ve çay setini hazırlayıp cenaze sahiplerine teslim ediyor.

 

Taziye çadırları kış aylarında da hizmet verebilecek şekilde etrafı kapalı olarak da kullanılabiliyor olmasının yanında, ilçede düzenlenen etkinliklerde de aranan uygulamalardan biri oldu.

 

Bafra Belediyesinin Taziye Çadırı uygulamasından fazlasıyla memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, manevi anlamda alkış ve duayı hak eden bir hizmet olduğunun altını çizerek Başkan Hamit Kılıç’a teşekkür ediyorlar.

 

“ACILI GÜNLERİNDE DE HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDA OLMAK GÖREVİMİZ”

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “Vatandaşlarımızın üzüntülü anlarında yanında ve destekçisi olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bir diğer uygulama ise taziye çadırları. Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz ilçe hatta dış mahallelerde cenaze ile ilgili haber alır almaz harekete geçiyor içeriğinde sandalye, çay seti olan taziye çadırımızı kurarak, cenaze sahiplerinin üzüntülü anında en azından bu tür işlerle uğraşmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Taziye çadırlarımız aynı zamanda kışın da hizmet verecek donanımda.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz