BAFRA`DAN DÜNYAYA AÇILAN KAPI

BAFİRA SALÇA FABRİKASI

Samsun`un Bafra ilçesinde faaliyet gösteren BAFİRA Salça Fabrikası işletme sahibi Kadir Salur gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Bölgesinin tek salça fabrikası konumunda olan ve 5 ülkeye ihracat yaparak Bafra`da bu alanda da tek olan BAFİRA Salça Fabrikası Türkiye Tarım Kredi Kooperatifinin de desteği ile hem çiftçiye hem de Bafra ilçesine kazandırmaya devam ediyor.

Almanya, İngiltere, Irak, Rusya ve Katar gibi önde gelen ülkelere Bafra`da ürettiği ürünleri ihraç eden fabrika sezonda 50 bin ton ürün işleme kapasitesine sahip. İşlediği ürünlerin %30 gibi büyük bir bölümünü ihraç eden fabrikada 75 personel çalışıyor.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri desteği ile birlikte üretime devam eden fabrika sahibi Kadir Salur gazetemize açıklamalarda bulundu.

 

SALUR AİLESİ OLARAK ÜRETMEKTEN VAZGEÇMEDİK

1982 kuruluşu olan bir plastik firmasıyız. 4 yıldan beri de BAFİRA Salça Fabrikasını bünyemize kattık. Almanya, İngiltere, Irak, Rusya ve Katar gibi önde gelen ülkelere ihracat yaptık yapıyoruz. Plastikte ki üretimimizle alakalı tecrübemizi bu sektörde de üretim yapmak için kullanıyoruz.

4 yıldan beri yöremizin üretmiş olduğu biberi, domatesi alıp sanayiye dönüştürüp ambalaj yapıp satan Karadeniz Bölgemizde tek firmayız. Amacımız Ovamızın zirai sanayi ile kalkınmasına destek olmak.

Akabinde yöremizde 100 bin ton biber üretilmekte. Bunun da %40 ila %50`sini bu fabrika tüketebilmekte. Biz Salur ailesi olarak çok şeyler atlattık ama üretmekten hiç vazgeçmedik.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ YÖREMİZİN İMDADINA YETİŞTİ

Biz işletme sermayesini verebilecek bir ortak aradık. Fakat buna vakıf olamadık. Yeni sezona girerken de biraz zorlandık.

Ama Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bizim ve yöremizin imdadına yetişti.

Tarım Kredi Kooperatifleri şuan yörede yağmurdan kaynaklanan bir doğal afet oldu. Tarlalarda biberler kesti. Zara oldu. Normalde bu salça fabrikası kaliteli malı Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illere sevkiyat yapıyordu. Fakat bu olmadı. Ama Tarım Kredi Kooperatifleri devreye girerek fabrika olarak anlaşma yaptık. 5 kiloluk tenekelerde salça üretiyoruz.

Çiftçimiz de Tarım Kredi Kooperatifleri sayesinde zarar etmiyor. Bu bağlamda üretici memnun, çiftçi memnun ve kooperatifte memnun. Satış sorunları yok. Biz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Kooperatifle el ele verdik. Sezonu en iyi şekilde geçireceğiz.

 

KARADENİZ BÖLGESİNDE TEK

Bu fabrika Karadeniz Bölgesinde tek. Genelde fabrikalar Karacabey, İzmir, Çanakkale tarafta. Bu fabrikanın kooperatif aracılığıyla ayakta tutulup desteklenip bundan sonraki sezonlarda da sözleşmeli tarım yaparak çiftçimizin garantili mal alımını sağlayacağını umuyorum. Biz böyle bir oluşumda yöremizin kazanacağına inanıyoruz. Bafra Ovamızın zirai sanayi ile kalkınacağına eminiz. Yöremizin tek kurtuluşu ambalaj yapıp ürünü nihai duruma getirip ihracat yapmak.

Bunları da sevebilirsiniz