Baro Başkanından Dikkat Çeken Açıklama

Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz İstanbul Seçimlerinin Yenilenmesiyle İlgili, Ezber Bozan Dikkat Çekici Bir Açıklamada Bulundu.

İşte O Açıklama;

YSK kararı uzun zamandır devam eden endişelerimi perçinledi. Çünkü, 
1- Karar, YSK’nın bugüne kadarki tüm ilke kararlarına aykırıdır. Bundan böyle tüm il ilçe seçim kurulu başkanları -ki onlar bulundukları il ve ilçelerin en kıdemli hakimleridir- töhmet altındadırlar. Tüm sandık kurulu başkanları ile üyeleri de potansiyel suçludurlar. Bu durum seçim güvenliğini ve yargıya güveni sıfırlamıştır. 
YSK bu güvensizliğin izalesi için gerekçeli kararında -pek mümkün görülmemekle beraber-sandık kurulu başkan ve üyelerinin seçmenin iradesini değiştirmeye yönelik işlem ve eylem yaptıklarını somut delilleri ile ortaya koymak durumundadır.
2- Karar, uluslararası arenada bizi yalnızlığa itecek hatta emperyal güçler, bundan böyle devletimiz yerine her zamankinden daha güçlü şekilde illegal terörize örgütleri muhatap kabul edecektir.
3- Bundan böyle dolar ve eurodaki artışın önlenemeyen yükselişi daha da artacaktır. 
4- Artık Türkiye’ye yabancı yatırımcı gelmeyecektir.
5- Yenilenen seçimleri kim kazanırsa kazansın önümüzdeki yaz ve devamında ülkede kaotik bir düzen devreye sokulmak istenmektedir.
6- Bu süreç, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı o makamdan indirme sürecidir. Maalesef AkParti içindeki bir kısım kifayetsiz muhterisler tıpkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu sürecinde olduğu gibi bu süreci de doğru okuyamamışlardır. 
7- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi her ne kadar milliyetçi, mütedeyyin, muhafazakar camiaya büyük bir devrim gibi yutturulmuşsa da aslında katı faşizan bir yönetimin alt yapısını oluşturmak için kotarılmıştır. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı makamına bu standartta birini çıkarmak için her yol denenecektir.
8- Herkes artık takım tutar gibi taraf olmak, sosyal medyayı kullanmak yerine milletin memleketin çıkarlarını gözetmek zorundadır. YSK tarihi bir yanlışlık yapmıştır. Ancak bundan sonraki süreç doğru yürütülürse yenilenecek seçimin ortamı özellikle gerilmezse, halen bir umut var demektir. 
Sonuç : Herkesi süreci doğru okumaya ve sağduyuya davet ediyorum. 
Çünkü başka Türkiye yok!!!

 

Bunları da sevebilirsiniz