Başkan Genç, Tekkeköy ve Yakakent’te

Samsun’un geleceğini şekillendirecek projeleri içeren “Yakın Gelecekte Samsun” kitabı ile şehrin sorunlarına adeta çözüm üreten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçe gezilerini sürdürüyor. Başkan Genç, Tekkeköy ve Yakakent’te yaptığı ziyaretlerde fikir alışverişinde bulundu.

 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçe gezilerini sürdürüyor. Başkan Genç’in bu seferki durakları Tekkeköy ve Yakakent oldu. Sanayisinin yanında tarihi ve turistik değerleriyle öne çıkan Tekkeköy ilçesini ziyaret eden Başkan Genç, AK Parti Tekkeköy İlçe teşkilatının misafiri oldu. AK Parti İlçe Başkanı Hayri Ağırlar’ın yanısıra gençlik ve kadın kolları başkanları, ayrıca teşkilat mensupları ile sohbet etti.

 

POTANSİYEL DAHA VERİMLİ HALE GETİRİLMELİ

Tekkeköy’ün, ulaşım koşulları, sanayi alanları, tarihi ve turistik mekanları ile potansiyeli yüksek olan bir ilçe olduğuna işaret eden Başkan Genç, “Samsun merkeze yakın olmasının yanında Karadeniz sahil yolu üzerinde önemli bir konuma sahiptir. Samsun’un üç limanından ikisi Tekkeköy’dedir. Çarşamba Havaalanı hemen yanı başındadır. Tekkeköy, Samsun sanayisinin kalbinin attığı yerdir. Organize ve küçük sanayi sitelerine sahiptir. Lojistik merkez için ideal bölgedir. Tekkeköy, tarihi ve doğal güzellikleriyle de önemli bir ilçedir. Tekkeköy mağaraları turizm için çok değerlidir. Bu potansiyelleri daha verimli hale getirmeliyiz” dedi.

 

TEKKEKÖY DEMİRYOLUNA KAVUŞMALIDIR

Tekkeköy’de yapılması gerekenleri de belirten Başkan Genç, “Tekkeköy’ün mutlaka Master Planı yapılmalıdır. Ayrıca bu ilçemiz demiryolu ağına kavuşmalıdır. İlçeden geçen Samsun-Çarşamba demiryolu yeniden işler hale getirilmelidir. Serbest Ticaret Bölgesi kurulmalıdır. Lojistik Köy dünya standartlarında olmalıdır. Organize Sanayi Bölgesi genişletilmelidir. Gıda işleme, paketleme tesisleri yapılmalıdır. Organik tarım desteklenmelidir Tarih turizmi ön plana çıkarılmalıdır” diye konuştu.

 

YAKENT’TE TURİZM VE BALIKÇILIK ÖNEMLİ

Başkan Genç’in bir başka durağı ise Yakakent ilçesi oldu. Burada AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel’i ziyaret eden ve teşkilat mensupları ile sohbet eden Başkan Genç, ilçenin eksiklikleri ve neler yapılması gerektiği konularında da fikir alışverişinde bulundu. Başkan Genç, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’yı da ziyaret etti. Her iki Başkan, Yakakent’in önemli bir turizm ve balıkçılık potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti.

 

SAHİLLER TURİZME KAZANDIRILMALI

Yakakent’in, Samsun-Sinop yolu üzerinde önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Bu güzel ilçemizde balıkçılık önemli bir yer tutar. Samsun’un sahile sıfır konumunda yer alan tek ilçesidir. Oldukça güzel sahil ve kumsalı vardır. Yakakent’in gelişimi için balıkçılık ve tütün üretimi desteklenmelidir. Soğuk hava deposu yapılmalıdır. Sahil ve doğal güzellikleri turizme kazandırılmalıdır. Konaklama tesisleri yapılmalıdır. Çok amaçlı sosyal tesis yapılmalıdır” diye konuştu.

 

VATANDAŞLARIN FİKİRLERİ ÖNEMLİ

Samsun’un geleceğinde ilçelerin önemli yer tuttuğunu ifade eden Başkan Genç, “İlçelerimizde görüştüğümüz vatandaşlarımızın fikirleri, önerileri, Samsun’un bir bütün olarak planlanması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermiştir. Samsun’un ilçelerinde gerek vatandaşlarımızla, gerekse sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde belirtilen sorunların çözüm yollarını tespit ettik ve ilçelerimizin potansiyellerini harekete geçirecek projeler geliştirdik” şeklinde konuştu.

 

İYİ PLANLAMA, DOĞRU PROJELER

İyi bir planlama ve doğru vizyon projelerin bu şehrin şaha kalkması için yeterli olduğunu da dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: “Mevcut 17 ilçemiz de birbirinden farklı özelliklere, farklı avantajlara sahiptir. Her ilçenin kendi imkanlar doğrultusunda gelişimi ayrı ayrı hedeflenerek topyekün bir gelişim amaçlanmaktadır. 17 ilçenin il merkezi ile arasında ulaşım sorunu öncelikli olarak çözülmeli ve her ilçemizin turizm, tarım, hayvancılık gibi yerel kaynakları ön plana çıkarılarak doğru bir şekilde kullanılmalıdır.”

 

 

 

Bunları da sevebilirsiniz