Başkan Genç’in Samsun’u öncü şehir yapacak projeleri hazır

Samsun’un ve ilçelerinin geleceği için vizyoner projeleri şimdiden hazırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Yakın Gelecekte Samsun” kitabını AK Parti İl Teşkilatı üyelerine tanıttı. Başkan Genç, “Samsun’u yeniden öncü şehir yapacak projeler elimizin altında” dedi.

 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’u geleceğe taşıyacak vizyoner projelerin yer aldığı “Yakın Gelecekte Samsun” kitabını AK Parti İl Teşkilatı yönetimiyle paylaştı. AK Parti İl Teşkilatında, İl Başkanı Hakan Karaduman ve il yönetim kurulu üyeleri ile biraraya gelen Başkan Genç, 15 yıllık yerel yönetim tecrübesi ve 5 yıllık çalışma sonucunda ortaya konulan eğitim, kültür, turizm, ticaret, ulaşım gibi şehri yeniden öncü yapacak projeleri anlattı.

 

SAMSUN’U ÖNCÜ ŞEHİR YAPACAK PROJELER

Samsun’un eksikliklerini ve potansiyellerini tek tek tespit ettiklerini belirten Başkan Genç, “Coğrafi konumu itibariyle Samsun çok önemli bir ulaşım avantajına sahip. Ayrıca şehrimizin liman, havaalanı, demiryolu, tarım, turizm, ticaret geleneği gibi önemli avantajları var. Biz de bu şehrin yerel yöneticisi olarak hem bu avantajları gözönünde bulundurarak hem de il genelinde şehrimizin dinamikleriyle, halkımızla yaptığımız istişareler sonucunda Samsun’u iş ve aş sıkıntısının olmadığı öncü şehir yapacak projeler hazırladık” dedi.

 

SAMSUN 50 YIL İLERİYE GİDECEK

Projeleri hazırlarken geçmişe, geleceğe, insana, çevreye, tüm canlılara, turizme, kültüre, ticarete ve üretime duyarlı bir şehir hedeflediklerini ifade eden Başkan Genç, “Saathane ve çevresini yeniden cazibe merkezi haline dönüştürecek olan Asl-ı Samsun ve şehrin yeni şehir merkezi olacak olan Şehr-i Samsun projelerimiz, Samsun’u tercih edilen bir merkez haline getirecektir. Ayrıca yeni şehir modellemeleri, vadi projeleri ile örnek bir şehircilik modeli ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu projeler Samsun’u diğer şehirlerden 50 yıl ileriye götürecektir” diye konuştu.

 

İŞ VE AŞ SORUNU OLMAYAN ŞEHİR

Şehirlerin kalkınmasında ulaşım ve ticaretin çok önemli olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, Samsun’u ticarette öne çıkaracak projeler de hazırladıklarını söyledi. Genç, “Aktarma limanı, büyük organize sanayi bölgesi, büyük serbest ticaret bölgesi gibi projelerin yanında, ülkemizin hedeflerine uygun olarak Samsun-Batum, Samsun-Irak ve Demir İpek Yolu projeleri ile Samsun dünyaya açılan bir ticaret merkezi olacaktır. Bu şehrin yerel yönetimi olarak bu devasa projelerin hayata geçmesi için öncü olacağız. O zaman Samsun iş ve aş sorununun olmayan, göç veren değil, göç alan bir şehir olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Başkan Genç, sunumunun ardından AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ve yönetim kurulu üyelerine “Yakın Gelecekte Samsun” kitabını hediye etti.

Bunları da sevebilirsiniz