Başkan Genç’ten kadınlara özel projeler

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Yakın Gelecekte Samsun” kitabını tanıtmaya devam ediyor. AK Parti İl Kadın Kurulu yöneticileriyle buluşan Başkan Genç, Samsun’un geleceğine dair hazırladıkları projeleri anlattı.

Samsun’un geleceğini şekillendirecek projeleri içeren “Yakın Gelecekte Samsun” kitabı, toplumun her kesimiyle buluşmaya devam ediyor. AK Parti Samsun İl Kadın Kollarının misafiri olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un gelecği ile ilgili projelerin yer aldığı “Yakın Gelecekte Samsun” kitabını kadın kolları yöneticileriyle paylaştı. AK Parti İl Kadın kolları Başkanı Rabia Bay Keser’in de yer aldığı buluşmada, kadına duyarlı bir şehir hedeflediklerini belirten Başkan Genç, kadınlar için Aile Merkezleri ve “Kadınlar Üretiyor, Samsun Kazanıyor” projelerini hazırladıklarını söyledi.

KADINLAR TOPLUMUN TEMELİDİR

“Kadın yükselirse medeniyet yükselir” anlayışıyla kadınlara duyarlı bir Samsun arzu ettiklerini belirten Başkan Genç, “Kadınlar ailenin, dolayısıyla toplumun temelidir. Dolayısıyla sağlıklı bir gelecek için kadınlarımıza yönelik projeleri çok önemsiyoruz. Gelecekteki toplumun inşasının sebebi olan kadınların iş, ekonomik ve sosyal hayatta önlerini açmak bizim görevimizdir. Kadınlarımıza ve geleceğimize verdiğimizi önemi hanım kardeşlerimizin kendilerine ve çocuklarına hazırladığımız projelerle göstermekteyiz” dedi.

AİLE MERKEZLERİ

Kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları, kültürel ve ekonomik zenginliklerini artırmaları için onlara özel projeler hazırladıklarını ifade eden Başkan Genç, “Kadınlarımızın hayatın her alanında başarılı bir şekilde olması için çaba göstermeyi sürdüreceğiz. Çünkü kadın değişirse toplum değişir. Her türlü konuda hukuksal destek verecek, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, kadın sağlığı, kadın istihdamı konularında kadına dair her şeyin olduğu Aile Merkezleri planladık” diye konuştu.

KADINLAR ÜRETİYOR, SAMSUN KAZANIYOR

Ayrıca Samsun’un 17 ilçesinde uygulanacak ve kadınlara evlerinde üretim yaparak ekonomik kazanç elde edebilecekleri “Kadınlar Üretiyor, Samsun Kazanıyor” projesini hazırladıkladıklarını dile getiren Başkan Genç, “Köy veya ilçelerin potansiyellerine ve özelliklerine bağlı olarak her bölgeye özgü ayrı çalışmalardan oluşan proje kapsamında, kadınlar kültür geçmişi olan ilçelerde kilim dokumacılığı, hayvancılık yapılan ilçelerde süt, mantar ve peynir üretimi, tarım yapılan ilçelerde çilek üretimi, turizm özelliği bulunan ilçelerde hediyelik eşya üretimi, yeme, içme, dinlenme tesisleri işletmeciliği gibi çalışmalarda bulunacak. Kurulacak kooperatifler ve ofisler vasıtasıyla kadınların ürettikleri ürünlerin ekonomik değer bulması sağlanacak. Kadınlarımız hem gelişecek hem üretecek” şeklinde konuştu.

Başkan Genç, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Rabia Bay Keser ve yönetim kurulu üyelerine “Yakın Gelecekte Samsun” kitabı hediye etti.

Bunları da sevebilirsiniz