BAŞKAN ŞENOL KUL: ‘SALIPAZARI BARAJI TERME İÇİN HAYATİ BİR YATIRIM’

Samsun’un önemli altyapı projelerinden biri olan Salıpazarı İçme ve Sulama Barajı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca ile birlikte yapımı devam eden Salıpazarı Barajı proje sahasında incelemelerde bulundu.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca ile birlikte DSİ tarafından yapımı sürdürülen Salıpazarı İçme ve Sulama Barajı inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Baraj sahasında yürütülen çalışmaları yerinde değerlendiren Başkan Kul ve Karaca, teknik ekiplerden süreç hakkında bilgiler aldı.

İLÇELERİN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
Projenin bölge açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun’un doğu ilçeleri için önemli bir altyapı yatırımı olan Salıpazarı Barajı’nın hem tarımsal sulama hem de taşkın risklerinin azaltılması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Barajın üç ilçe için de hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Başkanı Şenol Kul, “Salıpazarı, Terme ve Çarşamba halkının yıllardır büyük bir özlemle beklediği Salıpazarı Barajı hızla yükselmeye devam ediyor. Şantiye şefimizin verdiği bilgiye göre, herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde barajın gövde yapısının önümüzdeki 7 ila 9 ay içinde tamamlanması, ardından ise ikmal inşaatının başlaması öngörülüyor. Bu baraj, sadece bir inşaat projesi değil; ilçelerimizin en temel sorunlarından biri olan içme suyu ve sulama ihtiyacına kalıcı bir çözüm olacak. Aynı zamanda taşkınlarla mücadele açısından da stratejik bir rol üstlenecek. Yıllardır bölgemize zarar veren seller, yaban hayatına, tarım ürünlerine ve hayvancılığa büyük zararlar verdi. Salıpazarı Barajı, bölge tarımı açısından çok ciddi bir potansiyele sahip. İnşallah bu kâbustan hep birlikte kurtulacağız. Bu projeye her aşamasında büyük ilgi ve destek gösteren Samsun Milletvekilimiz ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Mehmet Muş’a özellikle teşekkür ediyorum. Kendisi, sadece bu yatırımı değil, bölgemizin her meselesini yakından takip ederek bizlere önemli katkılar sunuyor. Şu an itibarıyla sahada herhangi bir aksama gözlemlenmiyor. İnşallah mücbir bir sebep yaşanmaz ve baraj, planlanan süre içinde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulur.”diye konuştu.

BAŞKAN REFETTİN KARACA: ‘ÜÇ İLÇEYİ BİRDEN RAHATLATACAK’
Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca ise şunları söyledi: “Salıpazarı Barajı, yalnızca Salıpazarı ilçemizin taşkın riskini azaltmakla kalmayacak; Terme ve Çarşamba ovalarına taşkınların gelmesini önleyecek. Aynı zamanda bölgenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak bu barajın inşaatı hızla devam ediyor. Bu önemli projeye özel ilgi ve destek gösteren, aynı zamanda eski bakanlarımızdan olan Samsun Milletvekilimiz ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Mehmet Muş’a teşekkür ediyoruz.”
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz