Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “İlçemizin yıllardır çözüm bekleyen önemli sorunlarından biri daha tarihe karışıyor. Yalı Mahallesi’nin kronikleşmiş kanalizasyon problemi, Samsun Büyükşehir n kapsamlı çalışmasıyla modern bir altyapıya kavuşuyor. Mahalle genelinde başlatılan kanalizasyon hattı çalışmalarıyla bölgenin alt yapı sorunun giderilecek.” dedi.
Yalı Mahallesi’nde başlayan kanalizasyon hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmaları yürüten ekiplere kolaylıklar dileyen, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Yalı Mahallemizin kronikleşmiş kanalizasyon sorununu çözmek için uzun zamandır bekliyorduk. Samsun Büyükşehir Belediyemizin ve SASKİ’nin destekleriyle bu büyük sorun artık tarih oluyor. Bu çalışmalar tamamlandığında mahallemiz çok daha sağlıklı ve modern bir altyapıya kavuşacak.” dedi.
DOĞALGAZ VE TAPU MÜJDESİ
Yalı Mahallesi’nin geleceğine yönelik vizyonunu paylaşan, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “ Yalı Mahallemiz ilçemizin gözbebeği olacak. İlçemizin yıllardan beri kangren olmuş sorunlarına el atıyoruz. Doğalgaz şirketi ile gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah yıl sonuna doğru Yalı Mahallemize hat geçişi sağlanacak ve 2026 yılından itibaren doğalgaz çalışmaları başlayacak. Tapu sorunu çözüm aşamasında. Burası bir zamanlar eski Terme’nin çöplüğüydü. 2014 yılında göreve geldiğimizin hemen ardından burayı kapattık. Bugün geldiğimiz noktada Yalı Mahallemiz altyapısı, çevresi ve sosyal yaşamıyla örnek bir mahalle haline geliyor.” açıklamasında bulundu.
BÜYÜKŞEHİR VE SASKİ’YE TEŞEKKÜR
Yalı Mahallesi’ne yapılan bu değerli yatırım için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a ve SASKİ ekiplerine teşekkürlerini ileten, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Bu tür iş birlikleri sayesinde ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER











