Başkan Zihni Şahin, Gıda Fuarı’nda Tarım A.Ş.’yi anlattı

‘HEDEF, TARIMSAL SANAYİ!..’

Samsun’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Gıda Fuarı’nın açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Samsun’da tarımsal sanayiye yönelik önemli çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle Tarım A.Ş.’yi kurduk” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Samsun Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Başkan Şahin, burada yaptığı konuşmada, tarımsal kalkınmanın önemine dikkati çekti ve, “Bu nedenle Tarım A.Ş.’yi hayata geçiriyoruz” dedi.

OVALAR VE SANAYİ ÜRETİMİ
TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün açılan Gıda Fuarı’na katılan Başkan Zihni Şahin, ilde Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü gibi ovaların varlığına dikkati çekerek, “Bu ovalarımızdaki üretimin sanayi ürünü haline gelmesi, endüstriyel pazara çıkması, üreticiyi tam anlamıyla tatmin etmiyor. Bu bakımdan önemli olan ilimizde tarımsal sanayiye yönelik çalışmalar yapmaktır” diye konuştu.

SAMSUN TARIM KENTİDİR
Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal Kalkınma Dairesi aracılığıyla üreticiye büyük destekler verildiğini hatırlanan Başkan Zihni Şahin, “Şimdi de Tarım A.Ş.’yi kurma kararı aldık ve bunu meclisten geçirdik. Üreticimizle bir araya gelerek ürünlerimize katma değer sağlama imkanı bulacağız. Samsun’un tarım kenti olduğu artık kaçınılmaz. Sanayi alanında da büyük gelişmeler var. Turizm sektörü ise her geçen gün üzerine koyarak devam ediyor” dedi.

FUARLAR ÇOK ÖNEMLİ
Başkan Zihni Şahin son olarak, “Tüm bu kalkınma hamleleri içerisinde fuarlar çok önemli. Bu fuarlarla birlikte kendi sunumlarımızı, kendi ürettiklerimizi ülke içinden ve dışından gelen konuklarımıza daha iyi tanıtma imkanı buluyoruz.
Fuarın gerçekleşmesine emek verenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz