Başkan Zihni Şahin’den AB heyetine ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ uyarısı

 

Başkan Zihni Şahin’den AB heyetine ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ uyarısı

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in ziyaret ettiği Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ” AB’nin Cumhurbaşkanımızın büyük vizyon ve anlayışını görmesi gerekir” uyarısında bulundu.

3 günlük Samsun programı kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile bir araya geldi. Zihni Şahin’i makamında ziyaret eden büyükelçi ve beraberindekiler, tarihi belediye binasını gezdi, şehir ve belediyenin çalışmaları ve planlanan projeler hakkında bilgi aldı.

ERASMUS, SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Ortak akılla şehrimizi nasıl kandırır, nasıl gelişmesini ve büyümesini sağlarız diye çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede, Erasmus dahilindeki programlarda bize düşen bir görev varsa  yapmaya hazırız. Çünkü eğitimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Erasmus programı Samsunumuz için büyük bir katkı olacak” dedi.

Samsun’un barındırdığı tarım, sanayi ve turizm potansiyeliyle çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Zihni Şahin,

“Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, UNESCO’nun geçici listesine girdi. Kalıcı olması için çalışmalarımız devam ediyor.  Yani tarih, kültür ve coğrafik özellilik ve güzelliklerimizle beraber Samsunumuzun büyük bir potansiyele sahip” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZI TAKİP EDİYORUZ’

Başkan Zihni Şahin ayrıca, AB heyetine, “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizde bizler Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemleri ve izlediği siyaseti gururla takip ediyor, gönülden destekliyoruz. AB’nin Cumhurbaşkanımızın büyük vizyon ve anlayışını görmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

Büyükelçi Christian Berger ise Ondokuzmayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) Erasmus koordinatörleriyle bir toplantı yaptıklarını hatırlatarak, “Yetkililer daha fazla yabancı öğrencinin şehre  gelmesini istediklerini söyledi. Öğrencileri Samsun’a çekmek adına kent ile ilgili ilginç fikirleri var. 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı münasebetiyle Samsun için çok büyük etkinlikler planlandığını öğrendik. Samsun’da olmaktan büyük keyif aldım ve bu şehri sevdim” diye konuştu.

Başkan Zihni Şahin, ziyaretin anısına Büyükelçi Christian Berger’in eşi Marilena Georgiadou-Berger’e Samsunspor atkısı hediye etti. Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Bunları da sevebilirsiniz