Boyabatlı Zeynep Nazlı’ya Portekiz’den Dünya Birinciliği

Boyabatlı Zeynep Nazlı’ya Portekiz’den Karikatür Dünya Birinciliği

Boyabatlı Zeynep Nazlı Kösebey Portekiz-Lizbon’da düzenlenen “Çevre ve Sürdürülebilirlik” konulu 2. Uluslararası Tondela Karikatür Yarışması’nda 10-12 yaş kategorisinde “Dünya Birinciliği“ni kazandı.

Sinop-Boyabatlı ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi Zeynep Nazlı Kösebey Portekiz-Lizbon’da düzenlenen “Çevre ve Sürdürülebilirlik” konulu 2. Uluslararası Tondela Karikatür Yarışması’nda 10-12 yaş kategorisinde “Dünya Birinciliği“ni kazandı. Aynı yarışmada yine Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi H. Irmak Karakuş da 13-15 yaş kategorisinde “Onur Mansiyonu”nun sahibi oldu.

Dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda genç çizerin katıldığı yarışmada 10-12 yaş kategorisinde Türkiye’den Zeynep Nazlı Kösebey “Dünya Birinciliği”ni kazanırken Rusya’dan Timur Yaunbaev ve Türkiye’den Melisa Bora “Onur Mansiyonu kazandılar. 13-15 yaş kategorisinde ise “Dünya Birinciliği”ni Rusya’dan Svyatoslava Puzakova kazanırken, İran’dan Abbas Sayyadzad ve Türkiye’den H. Irmak Karakuş da “Onur Mansiyonu” kazandılar. Ödül kazananlara ödül olarak çizim tableti ve sertifika verilecek.

Türkiye’ye Dünya Birinciliği kazandıran 6. Sınıf öğrencisi Zeynep Nazlı Kösebey geçtiğimiz aylarda da İtalya’da düzenlenen Barış ve Hoşgörü konulu karikatür yarışmasında da Dünya Birinciliğinin sahibi olmuştu. Dünya Birincisi Zeynep Nazlı ve Onur Mansiyonu sahibi 8. Sınıf öğrencisi H. Irmak Karakuş eğitimci-karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun Sinop-Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulundaki resim ve karikatür atölyesinde eğitim görüyorlar.

Bunları da sevebilirsiniz