BU BAYRAM KİMLERE GELDİ!

Bu bayram kimlerin bayramı?

Öncelikle herkesin Ramazan bayramını kutluyor, sevdikleriniz ile geçireceğiniz nice bayramlar diliyorum. 

Ne güzel değil mi bayramlar! 

Sevenleri bir araya getiren, özlemleri sonlandıran, küçüğe büyüğe sevinç yaşatan bayramlarımız. 

Peki bayramlarımız olmasa birbirimizi hatırlar mıydık? Kaç kere görmeye giderdik ya da gidebilirdik?

Tabiki kolay değil, herkes çalışıyor. Resmi kurumlar resmi günlerde tatil ama resmi olmayan özel kurumların özellikle yeme içme gibi hizmet sektörünün çoğunda tatil yok. Senelik izni olan ailesini, sevdiklerini görmek için iznini bayramda kullanmaya çalışıyor. İzin verilmeyenler ya da izni olmayanlar ise hasretlerine hasret eklemeye devam ediyorlar. Düşünsenize 365 gün çalışıp yılın 15 günü sevdiklerinizi, ailenizi görmek yeter mi? Hadi birde tatil yapmak isteseniz 15 gün yeter mi? 

Akplisi Chplisi Mhplisi siyasi görüşü kim olursa olsun fark etmez! 

Hak hukuk Allah Allah diyenler, kul hakkı adalet adalet diye yürüyenler.. aranızdaki işverenlere sesleniyorum! 

Çalışanlarına bayram günü izin vermeyen ama kendi bayram yapan, izin vermediği gibi bayramda çalıştırıp hakkının iki katını vermeyen helalliğini almayanlar, adalet sizde var mı? Hak hukuk şimdi sizde var mı? Kul hakkı nedir bi anlatında görelim! Bir evlat annesinin babasını elini bayram günü öpemiyorsa, mezarlığı ölmüşlerini ziyaret edemiyorsa, bir anne baba evladım deyip sarılamıyorsa, bir baba ailesiyle evde birgün vakit geçiremiyor örfünü adetini töresini yerine getiremiyor ve çocuklarına öğretemiyorsa, bu duruma sebeb olan işveren olarak bir ay oruç tutsanız kabul mü? Gece gündüz namaz kılsanız kabül mü? 

Ne hakla işci deyip paranızla ezer geçersiniz! Sesini çıkaramayan işci mecburiyetten gariban olabilir. Birçoğunun uyguladığı bu düzende seçiminizi, vicdanen insanlıktan yana kullanmıyorsanız, bu kul hakkı sizden çıkmaz mı? 

Peki kontrollerini yapmayan ey devletin işci kurumu! Bayramlarda işcilere kullandırılmak üzere en az birgünlük yasal izin formu çıkartsanız, izin kullandırmayanlara ceza bedeli belirtseniz .. çözüm bu kadar zor mu? 

Bayramlar hepimizin bayramı.. birlikte nice bayramlara.

Bunları da sevebilirsiniz