Bu projelerle Samsun lider şehir olur

Yakın Gelecekte Samsun kitabında yer alan projeleri Samsunlularla paylaşan Başkan Genç, “Hızlı ve etkili bir planlama ile kaynakları ve projelerimizi birleştirdiğimizde inşallah Samsun geleceğin lider şehri olacaktır” dedi.

 

“Yakın Gelecekte Samsun” kitabıyla şehrin geleceğini şekillendirecek projeleri Samsunlularla paylaşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sivil toplum kuruluşlarını ziyaretini sürdürüyor. Madeni Sanatkarlar Odası, Marangozlar ve Döşemeciler Odası ile Züccaciye, Bujiteri, Kırtasiye ve Oyuncakçılar Esnaf Odasını ziyaret eden Başkan Genç, Samsun’u 50 yıl ileriye taşıyacak projelerin ellerinin altında olduğunu söyledi.

 

ODALARIN YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Osman Genç, ilk ziyaretini Madeni Sanatkarlar Odası’na gerçekleştirdi. Burada Oda Başkanı Cengiz Gürkan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Başkan Genç, daha sonra Marangozlar ve Döşemeciler Odası’nda Başkan Eyüp Aydın ve yönetim kurulu üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu. Başkan Genç’in bir başka durağı ise Züccaciye, Bujiteri, Kırtasiye ve Oyuncakçılar Esnaf Odası oldu. Başkan Olcay İnanç ve Yabancılar Pazarı esnafıyla da görüşen Başkan Genç, pazar esnafına hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

 

BEKLENTİLERE UYGUN PROJELER

Samsun’un kaynaklarının, geleceğin öncü şehrini ortaya çıkartmak için yeterli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Hızlı ve etkili bir planlama ile kaynakları ve projelerimizi birleştirdiğimizde inşallah Samsun geleceğin lider şehri olacaktır. Hükümetimizin ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak hiç de hayal değildir. Bu kapsamda bizler de önümüzdeki yeni döneme ilişkin projelerimizi hazırladık. ‘Yakın Gelecekte Samsun’ kitabımız içerisinde yer alan projeler, bu şehrin ve ilçelerinin ihtiyaçlarına, bu şehirde yaşayanların beklentilerine uygun olarak hazırlanan projelerdir” dedi.

 

VİZYONER PROJELER VE İYİ PLANLAMA

Hazırladıkları vizyoner projeler ve iyi bir planlama ile Samsun’un çok kısa bir süre içerisinde gelişmişlik düzeyi açısından ilk beş şehir arasına gireceğine işaret eden Başkan Genç, “Samsun’un mallarını ülkemizin tüm köşelerine ve dünyaya pazarlayacak ulaşım ağını sağlamlaştırdığımızda gelişimin önü açılmış olacaktır. Hızlı yük treni, aktarma limanı, havalimanı kargo tesisleri, Büyük Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Ticaret Bölgesi ile Samsun herkesin iş ve aş bulabildiği bir ticaret merkezi olacaktır” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz