Canik’te kongre heyecanı devam ediyor

“Geçmişten Geleceğe Psikolojik Danışman Eğitimi” temalı 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi 2. gününde yoğun katılımla devam etti. Başkan Osman Genç, bine yakın akademisyen ve 3 bin psikolojik danışmanın katıldığı kongrenin Samsun’un tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

 

Canik Belediyesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türk PDR Derneği işbirliği ile düzenlenen 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi ikinci gününde de dolu dolu geçti. Canik Kültür Merkezi’nde devam eden ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin’in de katıldığı kongrenin ikinci gününde Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen PDR uzmanları, meslekle ilgili konuları masaya yatırdı.

 

BİLDİRİLER KİTAP OLACAK

Kongre kapsamında gerçekleştirilen oturumları izleyen Başkan Osman Genç,

üniversitelerdeki bilginin halkla buluşturulması gerektiğini belirterek, “Bilgiyi mutlaka şehirle ve insanla buluşturmalıyız. Onun için bu sempozyumları düzenliyoruz. Bu kongreden çıkacak çok değerli bildirileri, daha önceki uluslararası sempozyumlarımızın ardından olduğu gibi kitap haline getireceğiz ve şehrimizin ve insanlığın hizmetine sunacağız” dedi.

 

SAMSUN’UN TANITIMINA KATKI

Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden binlerce PDR uzmanının katıldığı kongrenin, Samsun’un tanıtımına katkıda bulunduğuna da dikkat çeken Başkan Genç, “3. gün sonunda akademisyenleri şehrimizde gezdireceğiz ve şehrimizi tanıtacağız. Bilim insanlarımızı şehrimizin otellerinde misafir ediyoruz. Bu kongre sebebiyle otellerimizin doluluk oranı arttı. Hem ticarete hem de turizme doğrudan katkı vermiş oluyoruz. Amacımız ve isteğimiz bu şehrin sempozyum ve kongrelere daha çok ev sahipliği yapması” diye konuştu.

 

YENİ BİN YILDA İNSAN

Gerek ekonomik gerekse sosyal yönden yeni bin yılda ihtiyaçların çok değiştiğini belirten Başkan Genç, “Dolayısıyla yeni bin yılda insanları insanı tanımak, ihtiyaçlarını bilmek çok önemli. İnsan, en önemli varlık olduğuna göre, insanı önceleyen, insanın sosyal, psikolojik beklentilerini karşılayan çalışmalar yapılmalıdır. Eğer amacımız insanı mutlu etmekse, işte burada PDR mesleği çok büyük önem taşıyor. Çünkü insanı en iyi tanıma yollarından biri de psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetidir. Bu manada bu kongrenin büyük önem taşıdığına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz