Canik’ten engellilere 255 akülü araç

Canik Belediyesi ile Hollanda’da yaşayan hayırsever gurbetçilerin işbirliği sonucunda sağlanan 255 akülü engelli aracı düzenlenen törende sahipleriyle buluştu. Başkan Osman Genç, engelsiz bir şehir için çalıştıklarını söyledi.

 

Canik Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Hollanda’da yaşayan hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun’un koordinatörlüğünde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen proje kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da engelli vatandaşlar sevindi. Hollanda’da hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan 255 adet akülü engelli aracı, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.

 

SOSYAL PROJELERE DESTEK

Samsun’un farklı ilçelerinden engelli insanların buluştuğu törende, engelli vatandaşlar akülü araçlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Canik Belediyesi zabıta ekiplerinin organizasyona katkı sağladığı törende konuşan Başkan Genç, engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu tür sosyal projelere her zaman destek verdiklerini ve katkı sağladıklarını söyledi.

 

ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN

Engelsiz bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Genç, “Bize göre insanlar değil, şehirler engellidir. Bu anlayışla engelli insanlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Bu yönde yaptığımız tüm binalarımızı engelli vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde dizayn ediyoruz. Başta hizmet binamız olmak üzere bütün kültür, eğitim, spor tesislerimizden engelli kardeşlerimiz yararlanabilmektedir. Bunun yanında Engelli Koordinasyon Birimi kurduk ve Engelsiz Kafe Park yaptık” dedi.

 

‘HOLLANDA-CANİK KÖPRÜSÜ’

Önceki yıl başlayan Hollanda ve Canik arasındaki köprünün bu yıl da artarak devam ettiğine işaret eden Başkan Genç, “Hollanda’da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun’un çabası ve bizim katkımızla önceki yıl 17 akülü engelli aracı dağıtmıştık. Geçen yıl ise tam 76 engelli kardeşimizin mutluluğuna ortak olduk. Bu yıl ise 255 engelli kardeşimiz daha hayatlarını daha kolay idame ettirecek. Bu manada ben bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecektir” diye konuştu.

 

AKÜLÜ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ

Proje Koordinatörleri Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun da, Hollanda’dan Türkiye’ye köprü kurarak anlamlı bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını söyledi. Öztürk ve Olgun, projenin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirterek, kendilerine destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Genç, Hollanda’da yaşayan hayırsever Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun’un girişimiyle toplanan ve Canik Belediyesi tarafından Samsun’a getirilen 255 adet akülü aracı, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim etti.

 

ENGELLİLERDEN TEŞEKKÜR

Dünya Engelliler Haftası’nda akülü araçlarına kavuşan engelli vatandaşların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Araçlarına kavuşan engelli vatandaşlar, Canik Belediyesi’ne ve hayırsever gurbetçi vatandaşlara teşekkür etti. Akülü araç dağıtım törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, TSE İl Müdürü Erol Kargı, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımları, meclis üyeleri, Proje Koordinatörleri Murat Öztürk ile Aydoğan Olgun, Zabıta Müdürü Erol Balcı, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz