İLYAS ACAR”DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” MESAJI

Alaçam Belediye Başkanı Acar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçtiğini belirtti. Anayasal düzeni ve demokrasiyi hedef alan FETÖ/PYD terör örgütünün, 15 Temmuz gecesi ülke tarihinin en alçak darbe girişimini gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Alaçam Belediye Başkanı Acar, şunları kaydetti:

15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden FETÖ/PYD terör örgütünün hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık yapı ve işbirlikçileri Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışlardır.

Kirli emelleri için devletine, milletine silah doğrultacak kadar hainliğe bulaşmış, dış güçlerin maşası olan FETÖ/PYD terör örgütüne en güzel cevabı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yüce Türk Milleti vermiştir. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle yaptığı çağrı üzerine, ellerinde bayraklarıyla meydanlara, hava limanlarına koşan aziz milletimiz, vatanına, bayrağına ve demokrasisine olan bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Bu Millet vatanı uğrunda şahadete yürüyen, gazi olan 15 Temmuz’un kahramanlarını asla unutmayacaktır. 100 yıl önce tüm yokluklara rağmen yedi düvele karşı bağımsızlığı uğrunda destan yazan milletimiz, yıllardır terörle mücadelede ortaya koyduğu kararlılık, 15 Temmuz’da gösterilen milli mücadele ruhu ile ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara izin vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

Bu hain saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara siper eden, iradesini zorbalara teslim etmeyen Aziz Türk Milleti tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir demokrasi destanı yazmıştır. Bu destanı şanlı tarihimizin altın sayfalarına ekleyen Alaçamlı 15 Temmuz Şehitlerimiz Muhammet Ali Aksu, Sevgi Yeşilyurt ve nice kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız, ruhları şad mekanları cennet olsun.

Bu vesileyle, 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak için meydanları dolduran ve milli mücadele ruhunu canlandıran Aziz Türk Milletini ve Alaçamlı vatandaşlarımızı saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum”, dedi.

Bunları da sevebilirsiniz