İstanbul Alaçamlılar Derneği’nden Ağalara Vefa

İstanbul Alaçamlılar Derneği 27. Geleneksel Müzik eğlence, keşkek ve güreş şölenini 16 Haziran günü büyük bir coşku ile gerçekleştirmişti. Alaçamlıların marka olmuş büyük şenliğinde ağalık ihalesini Alaçamlı iş insanı İslam Atasoy almıştı. Yeni Ağa İslam Atasoy ve İstanbul Alaçamlılar Derneği yemekli bir program düzenleyerek Alaçamlıları bir araya getirdi. Programda ağa Atasoy’a ağalık kupası ve ağalık atkısı takdim edildi.

Önceki Ağalara Plaket
Programda önceki dönem ağaları da unutulmayarak, önceki ağalara İstanbul Alaçamlılar Derneği Başkanı Mustafa Elibol, vefalı bir jest yaparak, onları da sahneye davet ederek plaket takdim edildi. Vefat eden önceki dönem ağalardan Hasan Baylan’da unutulmadı. Merhum Baylan’ın anısına plaketi, ALDEF Alaçam Dernekleri Federasyonu Başkanı Sefer Aksoy’un akrabası olması nedeniyle, Aksoy’a verildi.

Programa katılan ağalardan; Şükrü Turgut, Necati Çelebi, Hasan Nacak, Fehim Gevrek, Hasan Yavuz, Sait Büyükkeskin, Aslan Bolat, Hüseyin Temur vefa plaketinden dolayı onur duyduklarını dile getirdiler. Ağaların aynı karede buluşması, Alaçamlıların takdirini topladı.

Bunları da sevebilirsiniz