İstanbul Şişli Kaymakamlığı görevine atanan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel onuruna verilen veda yemeği

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel onuruna verilen veda yemeğinde Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç açılış konuşmasını yaparak, Kaymakam Bey’e Bafra’da yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Bafra ilçesindeki görev süresi sona eren ve İstanbul Şişli Kaymakamlığı görevine atanan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel yemekte yaptığı konuşmasında, “Sayın Valim; yaklaşık iki yıldır yürütmekte olduğum Bafra Kaymakamlığı görevim burada sona ererek, Bakanlığımızın takdiri ile Şişli Kaymakamlık görevi tebliğ edilmiş bulunmaktadır. Bafra ilçemizde nasıl hizmet etmiş isek inşallah orada da aynı görevi yerine getireceğiz. Devlet görevidir, devlet ne derse biz onu yapmaya mecburuz, bu bizim görevimiz. Burada iki yıllık süre içerisinde Bafra halkına hizmet etmekten büyük onur duydum. Gerçekten her zaman söyledim, Bafra mübarek bir ilçe. Şu anlamda ki; bu Kızılırmak Nehri’nin oluşturduğu bereketli topraklar, sadece Samsun’un ve Bafra’nın değil, tüm Türkiye’nin beslenmesi için özel seçilmiş bir yer.

        Burada görev yaptığımız süre içerisinde dirayetli davranmamız ve Sayın Valimizin bizlere verdiği açık yetki, emniyet, jandarma ve adliye teşkilatımız ile gayretli ve uyumlu çalışmalarımız sayesinde Bafra’nın ilimizin çok huzurlu bir ilçesi olduğuna ben yürekten inanıyorum. Bafra’da suç oranları ciddi şekilde azaldı. Burada sadece suçla mücadele anlamında değil, kültürel, sportif, sağlık ve eğitim alanında da ciddi çalışmalar yapıldı. Bafra ilçemizin geleceği çok parlaktır. Bafra Türkiye’nin gözbebeği ve yıldızıdır. Burada görev yaptığım süre içerisinde Sayın Valimizin gösterdiği işbirliği, hoşgörüsü ve özellikle insani özellikleri dolayısıyla kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ben katılımlarınızdan dolayı sizlere ve beni bağrına basan kıymetli Bafralılara çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Benim de sizlere olan hakkım eğer varsa helal olsun. Ben sizleri unutmayacağım, sizlerde beni hatırlayın. İstanbul’da bir kapınız daha var. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.
        Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı konuşmada, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in geldiği günden itibaren çok iyi diyaloglar kurduğunu belirterek, “Eğer bir şehirde birlik ve beraberlik olursa her zaman olumlu kazanımlar elde edilir. Aksi halde bir mesafe kat edebilmek mümkün değil. Biz Sayın Kaymakamımızla yaptığımız her işte, attığımız her adımda birlikte hareket edebildik ve kendisiyle iyi bir dostluk kurduk. Sayın Kaymakamımızı uğurlarken gerçekten üzüldük. Güzel bir imaj bırakarak, herkesin gönlünde taht kurarak buradan ayrılıyor olması çok önemli. Burada uzun süre hizmet etmesini isterdik ama bizi rahatlatan bir şey varsa o da Sayın Kaymakamımızın Şişli gibi büyük bir yere gidiyor olmasıdır. Hayırlı olsun.” dedi.
        Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, ”Değerli arkadaşlar; Kaymakam Bey benim okul arkadaşım. Samsun’da da kendisiyle bir buçuk yıl çalışmak nasip oldu. Kendisi çok değerli bir kardeşimiz. Biz kendisinden memnunduk. Kendisine Bafra’nın il ayarında bir ilçe olduğunu ve burayı il ayarında yönetmek gerektiğini her zaman söyledim. Kendisi de tecrübesi ve burada kurduğu ilişkilerle Bafra’yı gerçekten çok güzel yönetiyordu. Biz amirler şuna bakarız; bir ilçeden sorun gelmiyor ise orada başarı var demektir. Bir yerde sıkıntı var ise orada da başarısızlık var demektir. Gerçekten Bafra ilçemizden bize hiçbir sıkıntı gelmiyordu. Kaymakam Bey, burayı bir Kaymakama yakışır bir şekilde yönetiyordu. 
       Ben de 25 yıl Kaymakamlığı severek yaptım. İnsanları sevmek lazım. İnsanlara hoşgörü ile yaklaşmak lazım. Kaymakamlar ilçenin sadece asayişinden sorumlu değildir.  İlçenin kalkınmasından, eğitiminden, sağlığından ve ilçedeki her türlü işten kaymakam sorumludur. O anlamda Sayın Kaymakamımız bütün konulara vakıf, sorunları öteleyen değil, sorunları çözen, tarafları bir araya getiren, takip eden ve her zaman işin çözüm yoluna bakan bir kardeşimiz oldu. Yolu açık olsun. Hizmetleri için kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
        Kendisinin de İstanbul’da beş yıl Kaymakamlık yaptığını ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “O yüzden ben de her zaman bütün meslektaşlarıma diyorum ki, İstanbul’u bilmeden Türkiye’yi bilemezsiniz. Mutlaka herkesin İstanbul’da görev yapması lazım. Çünkü İstanbul dünyanın ve Türkiye’nin önemli kültür, ticaret ve eğitim merkezlerinden birisi. Medeniyetler şehri. Gönül isterdi ki, Kaymakamımızı buradan Vali olarak gönderelim. İnşallah Şişli Kaymakamlığından Vali olarak gider. Allah utandırmasın. Allah çocuklarınızla ve eşinizle beraber Şişli’de çok güzel görevler yapmanızı nasip etsin. Biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. Yeni görev yerinin kendisine ve ailesine hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ziraat Odası Başkanı adına Kaşif Ünlü, Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi Rahmi Şahin, İş İnsanı Mehmet Torun, ilimizdeki görev süresi sona eren Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’e çeşitli hediyeler verdi.

Veda yemeğine ayrıca, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra ilçesi protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz