KAPIKAYAFEST’E ÇOŞKULU AÇILIŞ

Kapıkaya Festivali’nin açılışı bu gün Samsun protokolünün katılımıyla yapıldı. Festivalin açılışına Türk Hava Kurumu’nun nefis gösterileri damgasını vurdu.

 

 

 

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali”, Vali Osman Kaymak’ın katılımıyla yapılan açılış töreniyle başladı.

 

Festivalin 2. gününde festival alanında bulunan kamp alanı misafirlerin yoğun akına uğradı.

 

Açılış öncesi Türk Hava Kurumu ekiplerince yapılan maket uçak uçuşu ve motor yamaç paraşütü gösterisi büyük ilgi gördü.

 

 

Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bu sene üçüncüsünü düzenliyoruz ama her sene biraz daha büyütüyoruz. Eksikliklerimizi görüyoruz, onları tamamlıyoruz. Karadeniz Bölgesi’nin ve Türkiye’nin belki de şu anda en büyük festivali olma yolunda. Festivalimizin bu sene iki ayrı özelliği var. Bafra Kapıkaya Festivali’ni 100. yıl kutlamalarına dâhil ettik. Bu seneki festivalimizi doğa seven, çevre seven, Sıfır Atık Projesi’ni destekleyen ‘çevre dostu festival’ ilan ediyoruz. Belki de ilk defa Türkiye’de doğa sporlarının yapıldığı festivalde Sıfır Atık Projesi ve çevre dostu bir festivale rastlıyoruz ve bunu da anlamlı buluyoruz” dedi.

 

Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “Ülkemizin turizm alanındaki son yıllardaki atılımı bölgemizde görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’mizin sadece Bafra için değil, bölgemizin için de önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Benzerleri ile kıyaslandığında oldukça önemli faktörlere sahip bölgemizin ulusal ve uluslararası bağlamda tanıtımını gerçekleştirmek zorundayız. Her geçen gün daha da gelişip büyüyen Kapıkayafest’e emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” Dedi.

Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, “Samsunumuz Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesi. Ben ilk geldiğimde Kolay bölgesine hayran kaldım. Gerçekten çok harika bir yer. Ama bu güzellikleri değerlendirmemiz lazım. Buraları insanlarımıza iş, aş olarak kazandırmamız lazım. Turizm gelirinin önünü açalım. Bunun yolu da bu festivaller. Dumansız baca diyoruz. Turizm konusunda hepimizin bildikleri var. Türkiye gerçekten bir turizm ülkesi. Geçen sene rakamlar 50 bin oldu, bu sene daha da artacak. İnsanlarımız maalesef piknik yaptıktan sonra doğayı kirletip bırakıyorlar. Ama burada sloganımız ‘çevreye uyumlu bir festival’ olarak başlamasını çok anlamlı buluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

     

 

 

Bunları da sevebilirsiniz