KIŞKIRTICI SİYASİ PAYLAŞIMLAR!

‘Düşman İş Başında!’

Son günlerde sosyal medyada farklı siyasi  görüşleri olan vatandaşlar arasında kışkırtıcı, tepki yaratacak birçok mesaj paylaşılıyor. 

Dikkatimi çeken isim, fotoğraf, kimlik bilgisi veriliyor. Ve bu paylaşım biranda mantar gibi birçok kişi tarafından paylaşılıyor. Tansiyonlar artıyor, ağır sözler, hakaretler yapılıyor. Ne yazık ki doğru olup olmadığı, haberin sahteliği hiç araştırılmıyor! Böylelikle suçlu ya da suçsuz bazı kişiler hedef olarak gösteriliyor. 

Aklımızı kullanıp biraz mantıklı düşünürsek, biri bir başkasının söylemine sinir oluyorsa, doğruluğundan eminse gider yetkili makamlara şikayetini yapar. Kimliği belli olmayan bir facebook sayfasından paylaşım yapıyorsa, bunu bilinçli olarak yapıyor demektir. Bu tür paylaşımları görenler neden yapıldı diye düşünmeli ve emin olmadan bilip bilmeden  paylaşımı çoğaltmamalıdırlar. 

Varsa bi konu hakkında fikriniz, yorumunuz buyrun facebook sayfanızda, sosyal mecralarınız da yazın herkes okusun. 

Yaşanan siyasi seçim gibi olaylarda durumu fırsat bilip halkı birbirine düşürmek isteyenler düşmanlar iş başında! Gözle görülüp kulakla duyulmayan durumlarda nabzı artırmamak adına ‘Lütfen Dikkat Edelim.’

Bunları da sevebilirsiniz