MHP’li Kadınlardan Anlamlı Cumhuriyet Bayramı Etkinliği

“MHP’li Kadınlardan Anlamlı Cumhuriyet Bayramı Etkinliği”
MHP Samsun Kadın Aile ve Engelsiz Yaşamdan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hatice Aysu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında organize ettiği etkinlik çerçevesinde Samsun’un farklı köylerinden getirilen 29 çocuğa Samsun gezisi yaptırıldı. Ay-yıldızlı tişörtlerin giydirildiği çocuklar ilk olarak Atatürk Anıtına götürüldü. Burada çocuklar tarafından anıta çelenk bırakılmasının ardından program Atatürk Müzesi ve Bandırma Vapuru gezisi ile devam etti.
Düzenlenen program hakkında açıklama yapan Hatice Aysu;

“Bu etkinliği yapmamızda ki amacımız 
Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “ Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünden yola çıkarak, Cumuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını çocuklarımızla birlikte büyük bir coşku içerisinde kutlayarak çocuklarımıza Milli benliğimizi ve Cumhuriyet sevgisini aşılayabilmektir. Vatan bütünlüğümüzün ardında, milli bilinç ve milli benliğimiz vardır. Bu duyguya sahip olmayanlar; Çanakkaleye, Sakarya’ya, Büyük Taarruzda verdiğimiz mücadeleye iyi bakmalılardır. Dünyamız küreselleşmenin etkisi ile büyük bir hızla değişirken ve dört bir yanımızda düşmanlar bize diş bilerken, Türklüğün ve Türk devletinin devamını sağlayacak olan genç neslimiz, her an her türlü duruma hazır yetişmelidir. Türklüğümüzün yalnızca damarlarımızda dolaşan asil kanla sınırlı kalmamasını sağlamak için bilinçlenmek ve bu bilinci diri tutmak gereklidir. Çocuklarımıza, gençlerimize öyle bir milli bilinç aşılamalıyız ki, Türk olmaktan gurur duymalılar. Atamızın dost meclisinde anlattığı tarihden bir not vardır. “Ey Türk milliyetçisi dinle; Anasının ve babasının soyluluğu ile övünen Teodoz, İtalya’yı almak isteyen Attila’ya barış görüşmesinden önce “hangi soylu aileden” olduğunu sormuştur. Attila ise “Ben soylu bir milletin evladıyım”.


İşte benim yanıtımda budur. Seninki de bu olsun” demiştir. Bu vesile ile başta, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canını feda eden bütün kahramanları saygıyla, sevgiyle, minnetle ve rahmetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.

Programa, MHP Samsun İl Başkan Yardımcıları ve il yöneticileri, Tekkeköy İlçe Başkanı Sevinç Vural, MHP İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Arslan ve İlçe yöneticileri katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz