Murzioğlu’ndan Öğretmenler Günü kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye’nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağını söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli aktörler olduğunu belirterek, ekonomi dahil, yaşamın her alanında ileri gitmek isteyen milletlerin, öğretmenlerine göz bebeği gibi bakmak zorunda olduğunu ifade etti. Açıklamasında, öğretmenliğin yeryüzünün en onurlu mesleklerinden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Murzioğlu, öğretmenlerin geçmişin öğreticisi olduğu kadar geleceğin de kurucusu olduklarını söyledi.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde yeni nesli öğretmenlerin eseri olarak gördüğünü belirten Başkan Murzioğlu, “Geleceğe olan güvenimizin teminatı iyi yetişmiş, donanımlı ve vizyon sahibi öğretmenlerimiz ile onların yetiştireceği gençlerimizdir. İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi hiç şüphesiz öğretmenliktir. Onlar, topluma yön veren, ışık tutanlardır. Onlara verdiğimiz değer, medeniyetimizin de ölçüsünü ifade eder” dedi.

“Öğretmenlere minnet borçluyuz”

Eğitim alanına yapılan her türlü katkının, ülkenin refahına yönelik en büyük yatırım olduğuna vurgu yapan Başkan Murzioğlu, “Oda olarak eğitime yapılan yatırımın, kaybetme riski olmayan tek yatırımın bilinciyle,  eğitimin her kademesinde elimizden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koymaya büyük gayret gösterdik. Çünkü eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiçbir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Türkiye’nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağız inancındayım. Öğretmenler Günü vesilesiyle, camiam adına öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Bunları da sevebilirsiniz