PDR kongresi sona erdi

Canik Belediyesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türk PDR Derneği işbirliği ile düzenlenen 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi sona erdi. Üç gün süren ve bine yakın bilim insanının katıldığı kongre sonunda, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür edildi.

 

“Geçmişten Geleceğe Psikolojik Danışman Eğitimi” temalı 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi 3. gün yapılan oturumların ardından düzenlenen kapanış oturumuyla sona erdi. Türkiye’nin en büyük bilim organizasyonlarından biri olan ve 12 farklı ülkeden bine yakın bilim insanının katıldığı kongrenin kapanış oturumuna da ilgi oldukça yoğun oldu. PDR uzmanlarının üç gün boyunca meslek çalışmalarını ve tecrübelerini paylaştığı kongrenin sonunda, emeği geçenlere çeşitli hediyeler verildi.

 

KİTAP HALİNE GELECEK

Kongrenin kapanış oturumunda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, üniversitelerdeki bilgiden şehirlerin mutlaka istifade etmesi gerektiğini belirterek, “Bilgiyi mutlaka şehirle ve insanla buluşturmalıyız. Onun için bu sempozyumları düzenliyoruz. Bu kongreden çıkacak çok değerli bildirileri, daha önceki uluslararası sempozyumlarımızın ardından olduğu gibi kitap haline getireceğiz ve şehrimizin ve insanlığın hizmetine sunacağız” dedi.

 

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Belediye yöneticiliği sorumluluğunu üstlenenlerin mutlaka değişimi, gelişimi yakalaması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, “Bilgiye kayıtsız kalanlar asla başarıya ulaşamaz. İşte bilgiye bu tür kongrelerle, sempozyumlarla ulaşıyoruz. Değerli hocalarımız kendi alanlarındaki bilgileri bizlerle ve sempozyuma katılan gençlerimizle paylaştı. Konusu insan olan her çalışmaya destek veriyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu tür bilimsel çalışmalara desteğimiz sürecek” diye konuştu.

 

BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, kendisinin de bir PDR’ci olduğuna işaret ederek, bu alandaki çalışmaları desteklemeyi sürdüreceğini ve sorunları çözmek için çalışacağını söyledi. Milli Eğitim Bakan Danışmanı Dr. Adem Çilek de, öğretmenlerin akademik çalışmalarının ve uzmanlık alanlarının sisteme kaydedileceğini belirtti. Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin ise, bugüne kadar düzenledikleri kongreler arasında en iyisinin Canik’te gerçekleştiğini dile getirerek, kongreyi baştan sona destekleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta’ya teşekkür etti.

 

SAMSUN’U GEZDİLER

Kapanış oturumunun ardından kongreye katkıda bulunanlara çeşitli hediyeler verildi. Kongrenin kapanış oturumuna Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Milli Eğitim Bakan Danışmanı Dr. Adem Çilek, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin, Türk PDR Derneği Şube Başkanı Oğuz Özat, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ile meslek mensubu katıldı.

Kongreye katılan yerli ve yabancı bilim insanları, son oturumun ardından Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Bunları da sevebilirsiniz