SAMSUN ADD’ DEN MUHTEŞEM KONSER

ADD Samsun Şubesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yılı dolayısı ile Büyükşehir Kültür ve Sanat Merkezinde Şef, bestekâr, Bafralı Ahmet Sedat Mete yönetiminde ‘’Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ’’ konseri gerçekleştirdi.
2 Bölüm’ den oluşan muhteşem konsede okunan eserler ve seslendiren sanatçılar ise şöyle :
Konser, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 1.Bölümde13, 2. Bölüm’ de ise yine 13 ve toplamda 26 eser icra edildi.
Konseri ADD TSM Koro Şefi ve bestekâr Bafralı Ahmet Sedat Mete yönetirken, programın sunuculuğunu ise Tacettin Tınaz yaptı.
Yüzlerce musikiseverin yer aldığı konserde beş yıl gibi bir sürede ADD Samsun çatısı altında çalışan ADD TSM Korosu , konserin birinci bölümünde Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri, ikinci bölümde ise Cumhuriyet döneminde bestelenen eserleri seslendirdi. Birinci bölümde seslendirilen ‘’Harmandalı Zeybeği’’ ne sahneye çıkan Zeybek grubu konsere adeta damgasını vurdu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Konserde açılış konuşması yapan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli:‘’ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bedensel varlığının aramızdan ayrılışının bugün 80. Yılı’ nda; onu daha bir saygıyla, minnetle, sevgiyle anıyoruz.
Atatürk; 20. Yüzyıl’ ın en büyük Lideri, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin Başkomutanı; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu; Türk Milleti’ nin Atası; Dünya Barışının öncüsü; Dünya’ da ve bu coğrafyada hâla tertemiz kalmış yegâne şey, dünyanın tanıdığı en tanınmış ve en büyük Türk;
57 yıllık yaşamı boyunca; milletinin bağımsızlığı ve ülkesinin aydınlık geleceği için mücadele vermiş eşsiz lider, geçmişimiz ve geleceğimizdir.
Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur.Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir.
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi olarak; Ata’mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O’nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız.’’ dedi.
Konsere; ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve Doğu Karadeniz Bölge Sorumlusu Birol Yelekin, Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Nihat Gönül, demokratik kitle örgütlerinin başkan ve temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, üyeler ve halkın katılımları ile yoğun bir ilgi vardı.
Konser sonunda söylenen ” Dağ Başını Duman Almış, 10. Yıl ve İzmir Marşları’ nı tüm salon ayakta tek yürek olmuş şekilde coşku ile söyledi.
Konser sonunda Koro Şefi, bestekar Ahmet Sedat Mete’ ye ADD Samsun Şubesi Başkanı, Dr. Işık Özkefeli tarafından, günün anısına bir teşekkür laketi takdimedildi.
Konser, toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.
Konserde görev alan 19 bayan ve 13 bay solist ile 12 saz sanatçısı ise şöyle:
BAYANLAR:
Aysel Ay, Ayşe Ay, Aysel Yüksel, Ayşegül Coşar, Başak Akalın, Burcu Özyılmaz, Durdane Kılıç, Fatma Yüksel, Figen Öztürk, Filiz Arapoğulları, Havva Gün, İlkay Türker, Nazan Genç, Nilüfer Yavuz, Oya Kızıltan, Semra Kurt, Semra Tan, Sevgi Pirdal, Ülkü Ergencigil.
BAYLAR:
Yücel Kılıç, Ahmet Şevki Ertekin, Arif Kabacaoğlu, Bülent Nuran, Ethem Sedat Kukul, Hüseyin Cezairli,Mustafa Kavşut, Mustafa Topal, Remzi Orhun Erdemir, Tuncay Deniz, Yılmaz Pirdal, Yılmaz Uluhan, Yücel Özer.
SAZLAR:
Kemanlar: Kenan Yakar, Çağla Çatal, Bülent Özbayram.
Udlar: H. Nihat Koşar, Mustafa Karaduman,
Klarnet: Ruhat Yörgüç
Kanun: Hamza Yarar
Çello: Ahmet Abrur
KüçükKemene: Burak Koşumcu
Tanbur: Metin Aksu
Ritmler: Erol Erkul, Bahattin Balcı

Haber: Oktay ZERRİN

Bunları da sevebilirsiniz