SANDIKÇI’DAN 15 TEMMUZ DAVETİ

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ” 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tüm hemşehrilerimizi 15 Temmuz günü saat 15:00’da  1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzemizi ziyarete akabinde saat 19:30’da İstikal Caddesi Verem Savaş Dispanseri önünden Cumhuriyet meydanına gerçekleştirilecek olan yürüyüşe davet ediyorum.”dedi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı 15 Temmuz Pazartesi günü 81 ilimizde olduğu gibi Samsun’da da gerçekleştirilecek olan anma etkinliklerini duyuyarak Canik Mevlâna Eğitim Kampüsünde bulunan Destanlar müzesi ziyaret programına ve milli birlik yürüyüşüne vatandaşları davet etti.
15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö Terör örgütü tarafından 248 vatandaşımız şehit edilmiş 2 bin 196 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak ilan edilerek Valilikler bünyesinde anma etkinlikleri düzenlenmesine karar verildi.
15 Temmuz günü gün boyu sürecek etkinlikler kapsamında Destanlar müzesi de ziyaret edilecek.
MEYDAN’DA ÜCRETSİZ İNTERNET
15 Temmuz anma etkinlikleri boyunca Cumhuriyet meydanında vatandaşlara ücretsiz internet imkanı sunacaklarını belirten Başkan Sandıkçı, ” 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Canik Belediyesi olarak Valiliğimizin koordinatörlüğünde olan etkinliklerde yer alacağız. Bu kapsam da 15 Temmuz günü Saat 15:00’da 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzesi ziyaretimiz gerçekleştirilecek. Bu müzemizde milletimizin geçmişten bugüne bu toprakları vatan kılmak için ödediği bedelleri ve darbeler tarihini müşahade edeceğiz. 1071 malazgirt zaferiyle Anadoluya adım atmamızla başlayan süreçten 15 Temmuz sürecine kadar bin yıldır bu topraklardaki mücadelemizi, yaşadığımız zorlu süreçleri ve neticesinde milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç olmadığını bu müzemizde yaşayarak görebileceğiz. Özellikle gençlerimize tarih şuuru ve bilinci aşılayarak vatan, millet, memleket, bayrak, ezan sevgisinin ne demek olduğunu öğretmek milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak anlamında bu müzemiz oldukça önemli. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı müzemizi ziyarete bekliyoruz. Ayrıca yine anma etkinlikleri kapsamında  15 Temmuz günü saat 19:30’da İstiklal Caddesi Verem Savaş Dispanseri önünde buluşarak Cumhuriyet meydanına yürüyeceğiz. Bu yürüyüş milletimizin darbelere, darbecilere vatanımızı içerden dışardan çökertmeye çalışan şer odaklarına karşı bir yeniden diriliş yürüyüşüdür. Yürüyüşün ardından
Cumhuriyet meydanında kuracak olduğumuz çadırlarla vatandaşlarımıza ücretsiz ikramlarımız olacak. Ücretsiz internet imkanı da sağlayarak sabah namazı saatine kadar sürecek olan programlarda nöbet tutan vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz.”dedi.

Bunları da sevebilirsiniz