Tekkeköy’de Öğretmenlere Özel Program

Togar, Öğretmenleri Unutmadı

Tekkeköy Belediyesi, “Öğretmenler Günü” dolayısıyla İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “24 Kasım Öğretmenler Günü”ne özel bir program düzenledi.

Tekkeköy Düğün Salonu’nda düzenlenen Öğretmenler Günü programına Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Karmil, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Küçük, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, ilçenin farklı bölgelerinde görev yapan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede günün anlam ve önemini içeren konuşmaların ardından resim yarışması, şiir yarışması, okullar arası spor turnuvaları ile okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren gruplara ve öğrencilere Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Küçük tarafından madalya, plaket ve ödülleri takdim edildi. Masaları tek tek dolaşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile eşi Yasemin Togar öğretmenlere çiçek takdim ederek, öğretmenler gününü kutladı.

Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü programının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Küçük, ülkenin ileriye taşınması adına büyük emekler harcayan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladığını söyledi. Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı ise öğretmenlerin çok önemli bir görevi layıkıyla yerine getirdiğini belirterek geleceği öğretmenlere emanet ettiklerine dikkat çekti.

Togar, ‘Öğretmenler Mum Gididir’
Gecede bir konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Öğretmenler Mum gibidir. Karanlığı aydınlatırken kendileri de yavaş yavaş erirler ama kendisi gibi dünyayı aydınlatan bireyler yetiştirir” dedi.

Konuşmasında öğretmenliğin çok mukaddes bir hizmet mesleği olduğuna vurgu yapan Başkan Togar, “Öğretmenler bir insanı kurtarmanın, bir medeniyeti kurtarmak kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ederek kendilerine emanet edilen öğrencilerini günün şartlarına uygun her türlü bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamaktadır. Gelecek nesillerin mimarı öğretmenlerimizin değeri hiçbir maddi değer ölçütü ile ölçülemez. Bizler öncelikle eğitime kendini adayan eğitimcilerimizi sevip saymalı ve onlara gereken değeri vermeliyiz. Şunu asla unutmamalıyız ki bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu nedenle eğitime ve eğitimciye destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. 4,5 yılda eğitime verdiğimiz her türlü desteğin yanında ilçemize 11 okul kazandırdık. Gelecek nesillerimizi yetiştirecek olan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu anlamlı günde öğretmenlerimiz ile bir araya gelip onların bu güzel gününe ortak olduk. Tüm öğretmenlerimizin tekrar tekrar 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlu olsun” dedi.
Konuşmalarının ardından gece yemek ikramı, halk oyunları gösterileri ve öğretmenlerin oluşturduğu müzik grubu tarafından hazırlanan türkülerle son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz