118 BİLİM İNSANI, 18 OTURUM, 102 TEBLİĞ1.BAFRA SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Türkiye’nin en eski ve köklü yerleşim yerlerinden Bafra’nın birçok yönüyle, alanında uzman 118 akademisyenin katılımıyla çok yönlü masaya yatırıldığı  “Tarihi, Kültürel, Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu” (03-06 Kasım) sona erdi.  

Bafra Belediyesi tarafından tertiplenen sempozyumda,  ilçenin tarihini, kültürünü, sosyal yapısını ortaya çıkartmak,Bafra’nın ilk çağlardan günümüze kadar siyasi, sosyal ve kültürel tarihi ortaya koyularak geleceğe dair potansiyel imkanların tespiti ve ilçe vizyonuna katkı sağlanması amaçlandı.

3 Kasım’da açılış merasimi yapılan “1. Bafra Sempozyumu” 4-6 Kasım 2022 tarihleri arasında Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nin Kızılırmak, Kapıkaya ve İkiztepeSalonlarında gerçekleşti.

Sempozyum süresince Bafra’nın Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleri 118 konuşmacı,18 oturum ve 102 tebliğ ile takipçilerin bilgisine sunuldu.

Tarihi, idari, Demografik ve Ekonomik durum ve sosyal yönleri ekseninde ilçeye derinlikli bir bakış sağlayan sempozyumda bilimsel araştırma ve tebliğlerini sunan konuşmacılar ilçenin tarihi ve kültürel birikiminden yola çıkarak mevcut duruma değinirken,  ilçenin geleceğine şekil verecek öneriler dile getirdi.  

Sempozyumda Bafra’nın tarihsel süreçte çok geniş bir perspektife ele alındığını vurgulayan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “ Bafra’nın anlatacak çok şeyi var. Bu güçlü kimliğin altını çizmek adına çok sayıda kıymetli bilim insanını bir araya getirdik. Sempozyum içerik olarak ilk bilimsel etkinlik olma vasfına sahip. Bilim ve sanat, itibar görmediği toplumları terk eder. Köklü bir geçmişe sahip Bafra’mıza dair ortaya çıkartılacak, gelecek nesillere aktarılacak daha pek çok özelliği var.   Biz bir kazı çalışması başlattık ve bu kazıda daha derine inilebilir Bafra’mızın tarihini, kültürünü, sosyal yapısını bilimsel veriler ışığında ortaya çıkartmak amacıyla düzenlediğimiz 1.Bafra sempozyumumuza emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sempozyum boyunca alanında uzman bilim insanları tarafından sunulup tartışılan Bafra tarihine ait bildiriler yine Bilim kurulunca değerlendirilmesinin ardından kısa süre içerisinde kitap halinde yayınlanacak.

Bunları da sevebilirsiniz