19 Mayıs Bir Üniversite Şehri Olacak

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun’un 2. Devlet Üniversitesi olan Samsun Üniversitesinin 19 Mayıs İlçesinde bulunan Ballıca Kampüsünü ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın ile istişarede bulundu.

Kampüs çevresinde ve binasında devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Topaloğlu; ‘’ Üniversitemizin kuruluş aşamasında olduğu gibi bugün de her türlü desteğe hazırız.’’ açıklaması yaptı.

Başkan Topaloğlu; ‘’ Samsunumuza kurulan ikinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitemizin ilçemizde bulunan Ballıca kampüsünde devam eden çalışmaları Rektör Hocamız, Prof. Dr. Mahmut Aydın ile birlikte inceleyerek istişarede bulunduk. Yeni açılacak olan bölümlerle birlikte ilçemiz bir üniversite şehri olacak. 19 Mayıs Belediyesi olarak her türlü desteğe hazırız.’’ dedi.

Samsun Üniversitesi’nin Ballıca Kampüsünde, aktif olarak bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın; ‘’19 Mayıs İlçemizde bulunan kampüste, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nun yanı sıra önümüzdeki dönemde, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu gibi bölümlerin açılmasıyla eğitim gören öğrenci sayısı her geçen yıl artarak devam edecek. Eski tekel tütün depolarının olduğu bölümlerde gerçekleştireceğimiz tadilat çalışmalarıyla birlikte, kampüsümüz daha da büyüyerek, Ballıca Yerleşkesini üretim ve AR-GE merkezine dönüştürmeye çalışıyoruz. 19 Mayıs İlçemiz bir üniversite şehri olacak.’’dedi.

Bunları da sevebilirsiniz