19 Mayıs İlçesinde bulunan Tarihi Çivisiz Ahşap Camiye restorasyon projesi hazırlanıyor

 

Samsun ‘un 19 Mayıs ilçesinde tamamen ahşap kullanılarak imal edilen tarihi Ahşap Camii, 19 Mayıs Belediyesi tarafından, tavandan zemine, duvardaki süslemelerden çevre düzenlemesine kadar büyük bir titizlikle ele alınıp aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açılması planlanıyor.

19 Mayıs İlçesinde tarihi 18. yüzyıla dayanan ahşap tekniği ile kestane ağacından yapılan ahşap camii için 19 Mayıs Belediyesi restorasyon projesi çalışmalarına başladı.

19 Mayıs İlçesinin tek ahşap camisi olduğunu belirten 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ İlçemizde yaklaşık olarak 200 yıllık olduğu düşünülen ve tamamen ahşap olarak inşa edilen bu camimizin 2013 yılında yine 19 Mayıs Belediyesi olarak çevre düzenlemelerini gerçekleştirmiştik. Camimizin bugüne kadar ibadete açılması için birçok girişimde bulunmamıza rağmen hayata geçiremedik. 19 Mayıs Belediyesi olarak restorasyon projesi hazırlatarak bu tarihi eseri ibadete açmak istiyoruz.

19 Mayıs İlçemiz, Nebiyan dağıyla, Kuş Cennetiyle, Su basar ormanlarıyla, Sarı gazel Tabiat Parkıyla, sahiliyle birçok yerli ve yabancı turist çekmekle birlikte, ahşap camimizin restorasyonunun ardından bu sayının daha da artmasını hedefliyoruz.’’ Dedi

Bunları da sevebilirsiniz