24. Sayımızın Baş Yazısı

Sevgili okurlar
Yine haberlerle dolu yeni bir sayımızla huzurunuzdayız.
Yine gurbet elleri dolaştık. Gurbetci hemşehrilere uğradık. Onlarin acı tatlı hatıralarına ortak olduk.Bunların önemli bir bölümünü sizlere sunduk.
Herkes bilir ki yaz ayları hareketli geçer.
Kış mevsimi yaza göre daha hareketsiz,sakin ve durağandır.
Ancak ben gördüm ki,gurbetçilerimiz açısından kış ayları da yaz mevsimi gibi muhteşem ve dostane program ve organizasyonlarla doldurulabiliyor.
Gurbetçi hemşehrilerimiz kış aylarını da çok güzel etkinliklerle dostlukların yaşanabileceği bir atmosfere dönüştürebiliyor.
Yazın düzenlenen coşkulu pikniklere ve şölenlere karşılık,kışın da, toplu kahvaltılar, akşam yemekleri,geçmiş ecdada okunan mevlitler,tadına doyum olmayan kaz tiridi programları,gurbetçi hemşehrileri buluşturup kaynaştıran organizasyonlara dönüştürülebiliyor.
Gurbetçilerimizin,her etkinliği samimiyetin ve diyaloğun artmasına bir vesileye dönüştürmeleri gerçekten takdire şayan bir başarıdır.
Bu acıdan onları kutluyorum.
Samsuna gelince;
Yine mahalli bir seçimin toplumsal gerginliği artıran kıskacında sıkışıp kalmaya mahkum olduk.
Hangi partiden kim aday oluyor?
Bizimki Iyi,onlarınki adi,şerefsiz,hain,dinsiz,hırsız….
Yine aynıyız.Her seçim arenasında birbirimizi düşman olarak topa tutmada,toplumun kardeşlik hukukunu zedelemede,dünyada üstümüze yok.
Maalesef biz böyle bir toplumuz.
Allah sonumuzu hayr eylesin..
Ancak bu siyasi açıklamaların dışın da yine de güzel bir toplumuz.
Birbirimizin üzüntü ve sevinçlerini paylaşmada,dünyanın mazlumları ve yoksullarıyla imkanlarımızı bölüşmese dünyanın en güzel milletiyiz.Bunun da değerini takdir etmeliyiz.

Sevgili dostlar
Son aylarda Çin devletinin Doğu Türkistandaki müslüman uygur kardeşlerimize uyguladığı baskı,zulüm ve katliamlar yüreğimizi yaralıyor.
O kardeşlerimizin acısı bizim de içimizi yakıyor.
Bu konuda da çok duyarlı olmalıyız.
Onlara yapılan bu zulüm ve asimilasyon politikalarını dünya kamuoyuna taşımak ve duyurmak için azami gayret sabretmeliyiz.
Bu duygular içerisinde hepinizi Allah’a emanet ediyor selam ve sevgilerimizi sunuyoruz.
Her şey gönlünüzce olsun

Bunları da sevebilirsiniz