CANİK’TE KADİR GECESİ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Canik’te gerçekleştirilen Kadir Gecesi Özel Programı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü

Samsun’un Canik ilçesinde Kadir Gecesi Özel Programı düzenlendi. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Müftülüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen program vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Canik Hasköy Meşe Camii’nde gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim’i ve ezanı güzel okuma yarışmasında Türkiye birinciliği elde eden hafızlar ve müezzinler yer aldı. Teravih namazının Enderun usulü ile kılındığı Kadir Gecesi Özel Programı, Kanal S televizyonutarafından ve internet üzerinden canlı olarak yayınlandı.

 

Kur’an bülbülleri mest etti

Hasköy Meşe Camii’nde müezzinlerin okuduğu çifte ezanla başlayan Kadir Gecesi Özel Programı yatsı namazının ardından Enderun usulü ile kılınan teravih namazıyla devam etti. Kur’an-ı Kerim’in her dört rekâtta bir farklı makamlarda okunduğu bu usulde kılınan namazın sonunda Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır kürsüye geçerek vaaz verdi. TRT’de yayınlanan 2022 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Hafız Mustafa Öztürk’ün de yer aldığı programa Üsküdar Mihrimah Sultan Camii baş imam-hatibi Mustafa Altın ve İstanbul Çamlıca Camii müezzin kayyımı Mustafa Alphayta da katıldı. Her birinin Türkiye birinciliği olan hafızların Kur’an tilavetleri dinleyenleri mest etti.

 

Protokolden yoğun ilgi

Hasköy Meşe Camii’nin gerçekleştirilen Kadir Gecesi Özel Programı’na Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın davetlisi olarak AK Parti MKYK üyesi Menderes Türel, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gencay da katıldı. Canik İlçe Müftüsü Ali Çebi’nin yaptığı dua ile son bulan programın ardından geceyi ihya edentüm vatandaşlara Canik Belediyesi tarafından lokma tatlısı ikram edildi.

Bunları da sevebilirsiniz