BAŞKAN DEMİRTAŞ 7 NOKTADA VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA BULUNDU

 

İLKADIM BELEDİYESİ AŞURE GELENEĞİNİ İLÇEDE YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

İlkadım halkına 7 farklı noktada aşure ikram eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, tüm İslam aleminin Muharrem Ayı’nı tebrik ettiğini belirterek, ”İlkadım Belediyesi olarak aşure geleneğini yaşatmaya devam ediyoruz. İnsanımızın aşureden ziyade bu günün manasına göstermiş olduğu saygı bizim için her şeyin ötesinde” diye konuştu.

İlkadım Belediyesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği aşure etkinliğini bu yıl da devam ettirerek hem muharrem ayının hem de birlik, dayanışma ve paylaşma duygularının önemine dikkat çekti.Doğum Evi Pazarı, Kıran Pazarı olmak üzere Saathane Meyanı, Mecidiye, Bulvar AVM ,Çiftlik Caddesi, 56’lar bölgesinde vatandaşlara 7 noktada aşure ikramında bulundu.

“Farklı düşünebiliriz ama kardeşliğimizden taviz vermeyiz”

Mecidiye Caddesi’ndeki aşure dağıtımına büyük ilgi gösteren İlkadımlılara kurulan stantta karşılayarak elleriyle ikramda bulunan Başkan Demirtaş,” Aşure Günü’nün Hz. Hüseyin’in şehit edilmesiyle nedeniyle içinde aynı zamanda bir matemi de barındırdığını belirterek, “Bu gibi etkinliklerle, gelecek daha güzel olsun diye tarihte yaşanmış bu acı olaya dikkat çekip, hatırlatarak katkı vermek istiyoruz. Afiyetle yesinler. Aşureye birliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın bir sembolü olarak inandığımız için bugün vatandaşlarımız ile bunun gereğini yerine getirdik. Bugün bu aşurenin içerisinde belki yirmiye yakın Allah’ın vermiş olduğu nimet var. Bu nimet de gösteriyor ki farklılığımız olabilir, farklı düşünebiliriz ama kardeşliğimizden hiçbir zaman taviz vermeyiz. Ben tekrardan tüm İslam aleminin muharrem ayını tebrik ederim.Allah hiçbir zaman kardeşliğimizi, dayanışmamızı birliğimizi bozmasın” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz