4 ayda 7.5 milyon yolcu taşıdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ tarafından işletmesi gerçekleştirilen tramvaylar 2022 yılının ilk 4 ayında yolcu rekoru kırdı. 33 bin 610 sefer yapan tramvaylar, 7 milyon 532 bin 710 yolcuya temiz, konforlu ve güvenli yolculuk imkanı sundu.

Alanında gelişen teknolojik yenilikleri sistemlerine uygulayarak hizmet kolaylığı sunan SAMULAŞ deneyimli mühendis kadrosuyla sorunlara anında müdahale ederek aksaklıkları en kısa sürede gideriyor.

Üniversite’den Tekkeköy’e 35 kilometrelik güzergahta 43 istasyona uğrayan ve 28 tramvayla hizmet veren Hafif Raylı Sistem İşletmesi 2022 yılının ilk 4 ayında 33 bin 610 sefer yaparak 7 milyon 532 bin 710 yolcu taşıdı. Günlük 311 seferle ortalama 90 bin yolcuyu taşıyan tramvaylar 4 ay boyunca 919 bin 927 kilometre yol kat ederek vatandaşları gitmek istediği yere hızlı, güvenli ve konforlu olarak ulaştırdı.

SAMULAŞ’ın sahip olduğu teknoloji ile ülke genelinde örnek bir işletme olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, toplu ulaşım alanında her zaman son teknolojileri ve yenilikçi çözümleri takip ettiklerini dile getirdi. Başkan Demir, “Sadece 12 ilde kullanılan teknoloji ile SAMULAŞ bünyesindeki tramvaylar, Samsunlulara kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti sunmaya devam ediyor. Toplu taşıma araçlarımızda görülen rekorluk yolcu sayısı da, hizmet noktasında halkımızın memnuniyetini göstermektedir” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz