5 YAŞINDAKİ YARDIM GÖNÜLLÜSÜ

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin deprem felaketi nedeniyle başlattığı yardım seferberliğine Samsunluların desteği devam ediyor. Vatandaşlar Yardım Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmalara gönüllü olarak katılıyor. Merkezin en küçük yardım gönüllüsü ise 5 yaşındaki Mert Karaca oldu. Küçük çocuk annesi ile birlikte kıyafetleri katlayarak yardım kolilerine yerleştirdi.
Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte başlatılan yardım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. ‘Deprem Bölgesi Yardım Kabul Aracı’nda toplanan yardımlar Yardım Koordinasyon Merkezi’ne getiriliyor. Burada görevliler tarafından ayrıştırılıyor. Çalışmalarda görevlilerin yanı sıra ihtiyaç doğrultusunda gönüllü vatandaşlar da katılıyor. Depremzede vatandaşlara destek olmak için gelen gönüllüler depremzedelere yardımcı olmak için canla başla çalışıyor.
ANNESİ İLE GÖNÜLLÜ OLARAK GELDİ
Giyim, ayakkabı, gıda, kozmetik, battaniye, yorgan, ısıtıcı gibi mağazalar oluşturan Yardım Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmalara katılan gönüllüler arasında öğrencilerden, esnaflara, ev hanımlarına birçok farklı iş kolunda çalışan vatandaş yer alıyor. Atakum ilçesi Yeşildere Mahallesi’nde yaşayan 5 yaşındaki Mert Karaca da annesi Hande Karaca ile birlikte depremzedeler için gönüllü olarak yer aldı. Annesi ile birlikte kıyafetleri katlayarak kolilere yerleştirdi.
‘YARDIM ETMEK İSTEDİK’
İki ablasıyla birlikte çalışmalara gönüllü olarak katılan öğrenci Beyza Öksüz ise, “Depremzedelere yardım etmek amacıyla burada çalıştık. Göçük altındaki çocuklar aklımıza geldikçe yüreğimiz param parça oluyor. Sıcakta durduğumuza, yorganın altına girdiğimize ve yemek yediğimize utanıyoruz. Psikolojimiz bozuldu. İnsanlar, ailelerini, evlerini, eşyalarını kaybetti. Çok üzülüyor ve duygulanıyoruz. Bütün dünya, insanlarımızı kurtarmak için seferber oldu. Biz de evde boş oturamadık ve yardımımızın dokunmasını istedik. Oraya gidemiyoruz ama elimizden bir şey gelir düşüncesiyle belediye ekiplerine yardım ediyoruz” dedi.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz