Adaylık Kararı Bugün Netleşek Gibi

Mustafa Demir’in Samsun Büyük Şehir Belediyesine belediye başkan adayı olarak gösterilmesi, Samsun halkı tarafından şiddetle protesto edilirken, Zihni Şahin’in tekrar aday gösterilmesi konusunda Ankara’ya yaptığı baskılar, Ankara’daki karar merciğini çıkmaza soktu.

Ankara’ya davet edilen Zihni Şahin ile ilgili görüşmeler gece gündüz sürüyor. Halkın tepkisini aşağıya çekip, Mustafa Demir’e yönlendirilecek çareler aranıyor.

MHP – CHP – İYİ PARTİ ve AKP’nin yarıdan fazlası ile diğer küçük siyasi partilerden etkili çevreler Zihni Şahin’in muhalefetin ortak adayı olması konusundaki ısrarcı teklifleri devam ediyor. Bu durum karşısında AKP genel merkezi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını riske atmak istemiyor. 

Hem muhalefeti birleştiren bir adaydan mahrum bırakmak, hemde AKP’nin seçim kazanma şansını garantilemek için Zihni Şahin’le yoğun bir istişare yürütülüyor. 

ZİHNİ ŞAHİN BAŞKA YERDEN ADAY OLUR MU?

Öğrendiğimiz kadarıyla muhalefetin tüm ısrar ve baskılarına rağmen Zihni Şahin AKP’nin dışında herhangi bir  yerden aday olmak istemiyor.

” Çizgimi ve duruşumu değiştirmek benim kişiliğimle bağdaşmaz “

Diyerek bulunduğu yerde siyaset yapmayı karakterinin gereği olarak görüyor. 

İşte tüm bu alternatif düşünce ve yorumlar belkide bugün son şekliyle noktalacak. Tüm Samsun kamuoyunun gözü kulağı Ankara’dan gelecek olacak habere odaklanmış durumda.

Ankara’daki siyasi karar mekanizması verdiği yanlış kararda ısrar mı edecek yoksa kamuoyunun beklentilerine saygı duyan bir değerlendirme mi yapacak.

Merakla bekliyoruz.

Bunları da sevebilirsiniz