Afet bölgesinin gizli kahramanları

6 şubat depreminin açtığı yaraları hızla kapatmak için afet bölgesine intikal etmiş olan Afad gönüllüleri ilk günden beri yorulmadan çalışmaya devam ediyor.
Sıcak yuvalarını terk edip afet bölgesinde canla başla çalışan Afad gönüllüleri aynı zamanda isimlerinden en az sözü edilenler olarak karşımıza çıkıyor. Her bir cana koşan ve her türlü fedakarlığı sonuna kadar yapan, kan bağının değil can bağının kıymetini bizlere gösteren bu kişiler elbetteki bütün takdiri hak ediyorlar.
Asrın felaketinin yaşandığı bir dönemde rahat bir yatağı, karın tokluğunu, sevdikleriyle geçireceği güzel vakitleri kendilerine zulüm sayanlar olarak başlarına ne gelirse gelsin, neyle karşılaşırlarsa karşılaşsınlar motivasyonlarından hiçbir şey kaybetmeden çabalamaya devam ediyorlar.
O gizli kahramanlardan biri ise daha 19 yaşında olan İsmail Can Soyuer. Depremden 10 gün sonra bölgeye intikal etmiş olan Soyuer, 20 civarı köyde yardım dağıtımı yapmış, sosyal market kurulumunu sağlamış, ona ulaşıp ihtiyacını bildiren hiç bir depremzedeyi geri çevirmeyip her ihtiyaçlarını karşılamış. Öyle ki depremzede bir ailenin çadırını kurarken yaşanan bir aksilik sonucu dişi kırılmış ve buna rağmen deprem bölgesinden ayrılmayarak canla başla mücadele etmeye devam etmiş.
Bir diğer kahraman ise işini bırakarak ilk günden bölgeye gelen 30 yaşındaki Kübra Ekici. Bölgede 51. Gününü dolduran Ekici, ilk günlerde yemek dağıtımlarına çıkarak depremzedelere ve arama kurtarma ekiplerine yardımda bulunmuş. Ardından kendi de bir arama kurtarma ekibine dahil olarak arama kurtarma çalışmalarında ekibine jenaratör, ışık ve gerekli her ekipmanı sağlamış ayrıca bulunduğu mevcut durumu koordine etmiş. Arama kurtarma çalışmaları bittiğinde ise depremzede vatandaşlara en yüksek faydayı sağlayabilmek adına sosyal marketlerde, depolarda ve çadırkentlerde çalışan Ekici, gerektiğinde bireysel olarak da depremzedelerin yardımına koşmuş hatta artık depremzedeler arasında tanınan ve yardıma ihtiyaçları olduğunda aradıkları isim haline gelmiş. Öyleki evlerinin duvarları yıkılmış ve ağır hasar almış fakat buna rağmen evlerinden ayrılmayan 70-80 yaşlarındaki Dudu ve Zait çiftini 20 Şubat’ta gerçekleşen 6.4’lük depremden hemen önce bulundukları yerden çıkmaya ikna ederek güvenli bir yere yerleştirmiş.
Üçüncü kahramanımız inşaat işiyle uğraşan ve buradan gelen bilgisini arama kurtama çalışmalarında kullarak birkaç vatandaşımızı sağ sağlim şekilde enkazdan çıkaran 33 yaşındaki Ergin Yılmazer. İlk gün bölgeye gelen ve 12 gün kalarak can kurtaran Yılmazer, geldiği gibi Suriye uyruklu bir vatandaşı Suriye uyruklu 2 kişiyle beraber çalışarak birkaç saatlik kısa bir dilimde enkaz altından çıkarmış. Ardından durmaksızın enkazlarda can aramaya devam etmiş ve kurtarabildiği her bir kişiyi sevdikleriyle buluşturmuş.
Bu üç adını açıkladığım Afad gönüllüsü olan gizli kahramanlarımızın yanı sıra bölgeye intikal etmiş, isimleri duyulmamış pek çok gizli kahramana sahip olan deprem bölgesi bizlere pek çok şey öğretti aslında. En kötü zamanlarda nasıl birbirimize koştuğumuzu, ne gibi fedakarlıklar yapabileceğimizi ve bir Türk evladının vatanı, milleti için her şeyden vazgeçip yardıma gelebileceğini gördük.
İçin rahat olsun Türkiye, bu vatanın evlatları her an her yerde…
Psikolog Meliha Aysun KOZAL (Afad Gönüllüsü)

Bunları da sevebilirsiniz