AFETZEDELER İÇİN ‘KARDEŞ KART’

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygulama ile kente gelen afetzedeler toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaya devam ediyor. Başkan Mustafa Demir, gerek deprem bölgesindeki gerek Samsun’a gelen tüm afetzedelere her türlü desteği ve hizmeti vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem felaketinin yaralarının bir an önce sarılması için bölgedeki çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, devreye aldığı sosyal projelerle kente gelen afetzedelerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Derem sonrasında Samsun’a gelen afetzedelerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanmalarını sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayı ‘Kardeş Kart’ uygulaması ile sürdürüyor. ‘Kardeş Kart’ uygulaması ile afetzede vatandaşlar 6 ay boyunca toplu taşıma araçlarından ve Tekel Otopark’ından ücretsiz olarak yararlanabilecek.

20 BİN DEPREMZEDE MİSAFİR EDİLİYOR
Samsun’da şu anda 20 binin üzerinde afetzede vatandaşın bulunduğunu söyleyen SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Beler, Kardeş Kart’a sahip olmak isteyen vatandaşların öncelikle AFAD veya e-Devlet üzerinden afetzede olduklarını gösterir belge almaları gerektiğini ifade ederek ” Afetzede vatandaşlarımız aldıkları belge ve kimlikleriyle Büyük Cami alt geçidindeki Samkart Başvuru Merkezi’mize geldiklerinde müracaatlarını alıyoruz ve hemen ardından kartlarını teslim ediyoruz” dedi.

‘BİN DEPREMZEDE VATANDAŞA KARTI TESLİM EDİLDİ’
Günlük yaklaşık 400 başvuru aldıklarını belirten Genel Müdür Beler, “Afetzede vatandaşlarımız zaten toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanıyorlardı. Şimdi bu hizmeti ‘Kardeş Kart’ uygulaması ile sürdürüyoruz. Şimdiye kadar binin üzerinde kartı teslim ettik. Seri bir şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Kardeş Kart ile 31 Ağustos‘a kadar afetzede vatandaşlarımız Samsun Büyükşehir Belediyemize ait tüm toplu taşıma araçlarından ve yine şirketimiz tarafından işletilen Tekel Otoparkı’ndan ücretsiz faydalanabilecekler” diye konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİR HEP YANIMIZDA’
Afetzede vatandaşlar ise  uygulama nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti. Adıyaman’da depremi yaşayan ve Samsun’daki akrabalarının yanına gelen Furkan Gürbüz, kendilerine verilen yardımların maddi desteğin yanında manevi olarak da çok önemli olduğunu söyleyerek “Bu uygulama çok kıymetli. Çok acılar yaşadık. Evimizi sevdiklerimizi kaybettik. İnsan maddiyattan ziyade manevi olarak yanında birilerini istiyor. Büyükşehir Belediyesi de bize yanımızda olduğunu hissettiriyor” şeklinde konuştu.

‘DEVLETİMİZ DE BELEDİYE DE YANIMIZDA’
‘Kardeş Kart’ uygulamasının kendileri için çok güzel olduğunu belirten afetzede Selim Yeşilyurt, “Allah belediyemizden ve devletimizden razı olsun. Bir sabah kalktık. Her şey yerle bir olmuştu. Hiçbir şeyimiz kalmamıştı. Ama devletimiz yanımızda idi. ‘Kardeş Kart’ uygulaması da bizim için çok güzel oldu. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kente gelen afetzede vatadaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek “Ekiplerimizin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Deprem bölgesinde şartların normale dönmesi için gayretle çalışıyoruz. Bir yandan da kentimize gelen afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem deprem bölgesindeki hem de ilimizdeki afetzede vatandaşlarımız için her türlü desteği ve hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz