ALAÇAM BELEDİYE BAŞKANI İLYAS ACAR, 2021 YILINDA YENİ PROJELER HAYATA GEÇECEK

Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR 2020 yılını değerlendirdi ve 2021 yılının Alaçam için alt yapı sorunları çözülmüş modern belediyecilik anlamında büyük projelerin gerçekleştirileceği bir yıl olacağını söyledi.

Başkan Acar, 31 Mart Mahalli idari seçimleri münasebetiyle çıkmış olduğumuz cumhur ittifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üzerinden Alaçam Belediye Başkanı adayı olarak sahalara çıktığımızda tabi ki her aday arkadaşımızı gibi, halkımıza anlatmış olduğumuz bir takım maddeler ve projelerimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de tabi ki ilçemizi doğalgazla buluşturmaktı. Bugüne kadar geldiğimiz sürece belirli bir mücadele ile geldik.

Başkan Acar, Öncelikle belirtmeliyim ki, bizlere bu mücadele de katkı sağlayan, Türkiye Cumhuriyet’i Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi idarenin bilge lideri Dr. Devlet Bahçeli’ye, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve yine Milletvekili Av. Orhan Kırcalı’ya ve dahası Samsun’dan seçilmiş tüm milletvekillerimize sizlerin aracılığı ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Alaçam Belediye Başkanı olarak bir kez daha halkımıza hayırlı olsun diliyorum dedi.

Başkan Acar, Doğalgazı ilçemize getireceğiz dediğimiz de gelmez, istemiyoruz gibi cümleler kurulmuştu, ama biz bunu kafamıza hiç takmadık, onların ne konuştuğu değil, önemli olan bizim ne yaptığımızdı. 04 Aralık 2020 tarihinde Cumhuriyet Meydanında Saat 14:00 ‘de düzenlenen program ile birlikte Bafra Akmercan Deltagaz Bölge Müdürlüğü tarafından ilçemize ilk doğalgaz verilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Vatandaşlarımız evlerinde ve iş yerlerinde doğalgazı kullanmaya başladı.

Uluçay üzerinde devam eden sette projesi, DSİ ile istişareli şekilde yürüyor, 2 adet köprü ise bitme aşamasında, taş örme çalışmaları ise devam ediyor.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) ve Alaçam Belediyemiz tarafından yürütülen Geyikkoşan Sosyal tesislerimiz bitmek üzere inşallah bu yaz ayı itibariyle halkımızın hizmetine sunacağız.

Pazar yerinde daha öncede yapmış olduğumuz kapatma işlemini daha önceki dönemde gerçekleştirememiştik şükürler olsun göreve geldiğimiz de vatandaşımıza verdiğimizi sözler içerisindeydi bunu da başardık ve insanlarımızı soğuk havadan koruyup sıcak bir alana kavuşturduk.

İnşallah 2021 yılında hedeflerimizi yükselterek devam ediyoruz. Alt yapı çalışmalarını tamamladığımız mahalle yollarımızın asfaltlama çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçe genelinde 70 km sathi kaplama yol çalışması yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Alaçamlı hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Yüce Allah’ın izniyle hedefimiz yol problemini bitirmiş ve altyapısını tamamlandığımız bir Alaçam olacağız. Şuana kadar 20 ayı geride bıraktık 20 aylık çalışma periyodumuz da mahalle muhtarlarımız ile yaptığımız toplantılarda ve mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerde, vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu tepkiler bizim daha fazla azimle elimizdeki imkanları daha iyi kullanarak çalışmamıza vesile oluyor.

Geçmişte hep hayalim dediğim bunu da yapamadan da ölürsem gözüm açık gider dediğim otogarımızın da taslak planını bitirdik, ve şuan itibari ile de muhtemelen yılbaşı civarında tamamlanarak gerçek projeye dönüşecek. 2021 yılının yaz aylarında inşallah yeni otogarımızın temelini atacağız.

Türk-İslam aleminin, tüm insanlığın Yeni Yılını can-ı gönülden tebrik ediyor, sağlık, selamet, esenlik ve daimi mutluluklar diliyorum.2021 ve daha nice yıllarda Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum” dedi.

 

 

 

Bunları da sevebilirsiniz