Alaçam Belediyesi Karla Mücadele Çalışmalarına Devam Ediyor

Alaçam Belediyesi karla mücadele ekiplerince Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarını takip ederek olası kar yağışı için ilçe genelinde gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Karla mücadele edecek ekip, tüm ekipman ve donanımlarıyla, Alaçam ilçemizin bütün mahallerinde 7/24 görev yapmakta ayrıca, gelen bilgiler değerlendirilerek ekipler tarafından derhal müdahale edilmektedir.

Belediye Başkanımız Hadi Uyar; “Kış mevsimi yüksek mahallelerde yüzünü göstermeye başladı ve bizler 13.12.2018 tarihinden itibaren hazırlıklarımızı tamamlamış, teyakkuz halinde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarını takip ederek mahalle muhtarlarımız ile diyalog içindeyiz.

Yüksek mahallelerimizde kar yağışı yaklaşık bir aydır aralıklarla devam ediyor. Karın ilk yağdığı günden itibaren karla mücadele ekiplerimiz, 2 adet greyder, 2 loader, 2 adet JCB iş makinası, 6 adet kamyon, gerektiğinde tuzlama ve solüsyon yapacak aracımız ve 30’a yakın personelimiz ile göreve hazır.

Çok şükür ki, Büyükşehir Belediyemizin ve Alaçam Belediyemizin koordineli çalışmalarından dolayı yaklaşık bir aydır aralıklarla devam eden karla mücadele çalışmalarımızda bir aksaklık yaşanmadı. Büyükşehir Belediyemizin ekipleri ile koordineli çalışarak bütün ana yollarımızı ve ara yollarımızı açtık.

Cenazelerimiz ve hastalarımız oluyor. Karla Mücadele çalışmalarımızda önceliğimiz insan hayatıdır. Bugüne kadar mahsur kalma, ambulans ve acil ulaşım araçlarının vatandaşlarımıza ulaşamaması gibi olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Karla mücadele çalışmalarında gece gündüz demeden özverili çalışan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bunları da sevebilirsiniz