ALAÇAM’DA GIDA İŞLETMELERİNE FİYAT VE HİJYEN DENETİMİ YAPILDI

Alaçam Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Veteriner Hekimliği ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri fiyat ve hijyen kontrol denetimi gerçekleştirdi.

Ekipler korona virüs salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından özellikle hijyen ve gıda ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışının önüne geçmek için ilçe genelindeki market ve toptancılarda denetimler gerçekleştirdi. Özellikle kolonya, sabun gibi hijyen ürünleri ve gıdaların yer aldığı rafları kontrol eden ekipler, fiyat ve hijyen kontrollerin de bulundu.


Denetimlerde satışa sunulan hijyen ve gıda ürünlerinin fiyat etiketlerini ve faturalarını kontrol ederek işletmecilere anormal ve fahiş fiyat artışlarına karşı uyarılar yaptı.


Alaçam Belediye Başkanı  İlyas ACAR ;”Yapılan denetim ve kontroller sonucunda şu ana dek söz konusu ürünlerde anormal ve fahiş fiyat artışı yapan iş yerine rastlanmadığı tespit edilmiştir. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin tüm kurumları, korona virüs salgınına karşı gereken tüm önlemleri almış, gerekli çalışmaları başlatmıştır. Bizler de yerel yönetim olarak, halkımızın sağlığının korunması ve sürdürülmesi noktasında üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmek için çalışıyoruz”.dedi

Bunları da sevebilirsiniz