ALDEF’DEN COŞKULU BİR GECE

 

Kısa adı ALDEF olan, Alaçam Dernekleri Federasyonu düzenlediği ALDEF tanıtım gecesinde; coşku, mutluluk, kaynaşma, heyecan, sevinç, birliktelik, samimi bir havada hemşehri dayanışması yaşandı.

Alaçam Dernekleri Federasyonu (ALDEF) İstanbul Esenler’deki genel merkezinin açılış kurdelesinin kesilmesi ve genel merkezinin gezilmesinin akşamı, Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezinde yemekli tanıtım gecesi düzenlendi.

Program; İstanbul Esenler Alaçamlılar Derneği folklor ekibinin davul-zurna eşliğine halk oyunları gösteri ile başladı. Geceye katılan yüzlerce davetli, folklor ekibi ilgi ile seyretti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Dua yapıldı. Salon hep birlikte dualara amin dedi.

Alaçam’ın doğal güzelliklerini ve ALDEF’i tanıtan kısa bir sunum videosu izletildi. Katılımcılar Alaçam’ın hava görüntülerine yansıyan güzellikleri keyifle izledi ve bitiminde alkışladı.

Açılış Konuşmasını Başkan Sefer Aksoy Yaptı; 

ALDEF Genel Başkanı Sefer Aksoy, yönetim kurulu üyeleri ve ALDEF’e emeği geçenlerle birlikte sahneye davet edildi. Açılış konuşmasını yapan Sefer Aksoy, tüm katılımcılara protokole teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdü. “ Esenler Alaçamlılar Derneği, Avcılar Alaçamlılar Derneği, Esenyurt Alaçamlılar Derneği, DOY-DER Doyran ve Çevre Köyleri Derneği, Toplu Köyü Derneği’nin bir araya gelmesiyle Şubat 2018’de 5 derneğin kurucu üyeliğiyle Veli Baş’ın kurucu başkanlığında Alaçam Dernekleri Federasyonu oluşturuldu. Kurucu başkanımız ve tüm kurucu başkanlarımıza huzurunuzda teşekkür ederim. Federasyon 5 dernek ile kuruldu. Fakat bizlerle gönül bağı olan derneklerimiz de var. Amacımız tüm Alaçamlılarla birlikte güzel ve faydalı işler yapmak.”

Ardından kürsüye çıkan ALDEF Kurucu Başkanı Veli Baş, Alaçamlıların İstanbul’da 1992 yılında dernekçiliğe büyük zorluklarla başladığını ve İstanbul’da Samsunlu derneklerin omurgasını Alaçamlıların oluşturduğunu, dernekçiliği yaşayarak öğrendiklerini, tecrübelerle sürdüreceklerini söyledi.

Zihni Şahin: Samsun Göç Alan Şehir Olacak
Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, gurbette dernekçiliğin önemine değinerek, “Gurbette Samsunluların faaliyeti olduğunda fırsat buldukça katılmaya çalışıyorum. Gurbette  hemşerilerimizin başarılarından gurur duyuyoruz. Gurbetteki birlikteliğiniz Samsun’a moral oluyor. STK’cılık da fedakârca görev yapanlara çok teşekkür ederim. Birbirimize sevgi ile yaklaşarak değer verelim.” dedi. Başkan Şahin, Samsun’da yapılan çalışmalardan da bahsederek, “Bütün hedefimiz hep birlikte tüm Samsunluların, Samsun için seferber olmalı. Turizmden önemli bir pay almak istiyoruz. Samsun’da ciddi potansiyel var. Sağlık, turizm, spor, sanayi kentimiz yapılan yatırımlarla ilerliyor. Samsun göç veren değil, göç alan şehir olacak.” şeklinde konuştu. Mehmet Teyfik Göksu: ALDEF’i İyilik Merkezi Yapalım

ALDEF’in tanıtım gecesine katılan  Esenler Belediye Başkanı ve yeniden aday Mehmet Teyfik Göksu, yaptığı konuşmada, Alaçam’ı da, Esenler’i de, İstanbul’u da büyütmek için Türkiye’yi hep birlikte büyütmek gerektiğini vurgulayarak, “Bizler Anadolu’nun değişik bölgelerinden geldik. İstanbul bize bağrına açarak mı? diye endişelerle, kaygılarla geldik. İstanbul bize hayat ve iş verdi. Bizde İstanbul’a Anadolu’nun zenginliklerini kattık. Doğduğumuz yeri gönülden çok severiz. Doğduğumuz yeri sevdiğimiz kadar, doyduğunuz şehre vefalı olacağız. Alaçam’ın görüntülerini izleyince etkilenmemek mümkün değil. Gönül oraya kayar. Ama çocuklarımız okuyup büyüyünce oraya gitmez. O zaman bir hakikat var. Eğer Alaçam’ı da, Esenler’i de, İstanbul’u da büyütmek için Türkiye’yi
büyüteceksiniz. Bu topraklardan beslenen insanlar olarak hep birlikte ülkemizi geliştirmemiz gerekiyor. Dünden daha çok bir birbirimizi seveceğiz. Alaçam’ın güzel insanlarına şunu söylemek isterim. Bu hayatta faydalı işler yapalım. Bu federasyonu iyilik kapısı yapalım, var mısınız? Yetimin başını okşasın, derdi olanın derdi olsun. Toplumun yararına her alanda iyi işler yapsın. Federasyonu kuranlardan Allah Razı olsun” dedi.

Hadi Uyar: ALDEF’in Kurulması Sevindirdi
Protokol katılımcılardan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar’a söz verildiğinde, derneklerin kurulmasından çok yaşatılmasının önemli olduğunun altını çizerek, “Alaçamlı derneklerin bir araya gelmesi hepimizi sevindirdi. Genel merkezin açılışı, çok güzel oldu. Derneklerin, federasyonun yaşatılması çok önemlidir. Bir günde bir haftada kurulur. Ama faaliyetlerle, projelerle sürdürülmesi zordur. Ben Alaçamlılarda her zaman bu özveriyi görüyorum. ALDEF’in büyüyerek devam edeceğine inanıyorum. Sivil toplum kuruluşları toplumun var oluşunun önemli bir değeridir. ALDEF’in kurulmasında emeği geçen tüm başkanlarımıza Alaçam sevdalılarına teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hasan Kaya Açcı’dan Alaçamlılara Teşekkür
Astaj Holding YKB Yardımcısı, Bafralı tanınmış iş adamı Hasan Kaya Aşcı, Alaçamlıların Samsunlu STK yapılanmasında çok önemli yeri ve rolü olduğunu aktararak, “Alaçamlı derneklerin faaliyetlerini takdirle takip ediyorum. Programlarına katılıyorum. İstanbul’da hep birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan mutlu oluyoruz. Tüm Alaçamlı derneklerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Gecede ayrıca; Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, önceki dönem Alaçam Belediye Başkanı ve MHP Alaçam Belediye Başkan Adayı İlyas Acar, Ankara Samsunlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Turgut Özkan, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz’da kısa birer selamla konuşması yaparak, ALDEF’e hayırlı olsun dileklerini ifade ettiler.

Protokole Plaket
Geceye katılımlarından dolayı; Samsun
Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Teyfik Göksu, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, İş Adamı Hasan Kaya Aşcı, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, önceki dönem Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, ASİAD Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Turgut Özkan, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Vatan’a plaket takdim edildi. Gece, Alaçamlıların bir birleriyle sohbetleri, protokolle çektikleri fotoğraf ve selfielerle son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz