ANAOKULLU MİNİKLER KİTAPLA BULUŞTU

 

İLKADIM KREŞ ÖĞRENCİLERİ KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI

BAŞKAN DEMİRTAŞ, KREŞLİ MİNİKLERİMİZE BU ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İSTEDİK

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İlkadım Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin minik öğrencileri Belediye Halk Kütüphanesini ziyaret etti.Başkan Demirtaş, Kreşli miniklerimize kütüphane alışkanlığını küçük yaşlarda aşılamak istedik” dedi.

28 Mart- 3 Nisan “Kütüphane Haftası” sebebiyle, kütüphane ortamını tanıma amaçlı belediye bünyesinde hizmet veren İlkadım Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri düzenlenen ziyarette, birçok kitabı inceleme fırsatı buldular. Öncelikle kütüphane görevlileri tarafından anlatılan Kütüphane nedir? Kütüphane kuralları nelerdir? Kitaplarımıza nasıl davranmalıyız? Gibi sohbet etkinliği düzenlenen miniklere öğretmenleri istedikleri raflardan istedikleri kitabı alıp inceleme ve kütüphaneyi keşfetme fırsatını tanıdı.

“Ülkemizde kitap okuma alışkanlığımız istenilen düzeyde değil”

Miniklerle ilgilenen Kütüphane Sorumlusu Öznur Coşkun,” Ülkemizde maalesef okuma alışkanlığımız istenilen düzeyde değil. İnşallah gelecek nesillerimize bu alışkanlığımızı kazandıracağız. Kitap okumanın önemini, güzelliğini ve zevkini çocuklarımıza aşılayacağız. O nedenle miniklerimizin bu yaşta kütüphane ile buluşmasını anlamlı buluyorum. Meraklı gözlerle masalarındaki kitapları tek tek inceleyen miniklerimizi hem eğlendirdik hem kitapları sevdirdik” dedi.

“Kitap ve kütüphane alışkanlığını kazandırmak”

Gelişen teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutan kitap okuma alışkanlığının canlandırılabilmesi için ailelerin çocuklarını kütüphanelere getirmeleri gerektiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Gerçekleştirilen etkinliğin oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Burada en önemli amacımız kitap ve kütüphane alışkanlığı kazandırmak. Bu alışkanlıkta küçük yaşta kazanılmalıdır. Bu nedenle biz kütüphane ve kitabı ne kadar küçük yaşta öğrencilerimize kazandırabilirsek kalıcı bir etki yaratmış oluruz. Bu etkinlik bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesi bizim için büyük bir amaç olacaktır. Hiçbir kitaplık kütüphaneler kadar zengin değildir. Bu amaç ile yapmış olduğumuz Kütüphane gezimizde, miniklerimiz kitapları inceleyip kütüphane kuralları hakkında bilgi sahibi oldular” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz