Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 29 EkimCumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet’in ilan edilişinin 98. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu gururun baş mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nın en büyük kazanımlardan biri olan Cumhuriyet, artık halkın söz sahibi olduğu yeni bir anlayışı ifade eder. Cumhuriyet, bir ulusun verdiği varoluş mücadelesinin demokratik yönetimle en yukarılara taşınmasıdır. Bağımsızlık mücadelesinden alnının akıyla çıkan ve kendini tüm dünyaya kanıtlayan bir ulusun yönetimde de söz alması gerekliliğidir. Onurlu bir mücadelenin hak ettiği yönetim biçimi ile taçlandırılmasıdır. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı’nın bizim için ayrı bir önemi var.

Atakum Belediyesi olarak Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet’ten aldığımız ilham ve güçle çalışıyor, projelerimizi hayata geçiriyoruz. Amacımız, ortaya çıkardığımız her çalışmada Atakum’un farklı bir rengini anlatmak ve her bir yurttaşımıza fırsat eşitliği sunabilmek. Bunu yaparken atalarımızdan aldığımız dayanışma ruhu ile hareket ediyoruz. Biliyoruz ki, bu dayanışma ruhu ile çalışmalarımız daha anlamlı hale gelecek. Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyor olabiliriz; ama biz karanlık dönemlerden aydınlığa güçlenerek çıkan bir ulusun tarihini kendimize meşale olarak aldık. Atakum’u her bir Atakumlunun fikri ve ihtiyacı ile yeniden şekillendireceğiz. Cumhuriyet’in eserlerini daha ileriye taşıyacağız. Cumhuriyet’in temel değerlerine ve Atatürk Devrimlerine inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz.

Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz