Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’den ‘Anneler Günü’ mesajı

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Türkel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Koşulsuz sevgi, sonsuz sabır, emek ve güvenin timsali annelerimiz, gününüz kutlu olsun. Siz bizim umudumuz, cesaretimiz, tarihimiz, geleceğimizin mimarı ve öğretmenlerimizsiniz. Annelerimiz, emeğiyle evladının hayatına güzellikler katan, sarsılmaz güven duygusuyla ilk adımlarını attırarak, geleceklerini inşa etme sorumluluğu kazandıran, toplumun yapı taşları ve gerçek kahramanlarıdır. Ayrı düştüğümüz her günde özlemle anımsadığımız şefkati, yenilgilerimizden sonra hissettirdiği ayağa kalkma gücü, başka hiçbir yerde bulamadığımız yemeğinin tadı ile anılarımızın en güzel hali annelerimiz, kişiliğimizin ve geleceğimizin şekillenmesinde çok önemli bir role sahiptir. Bir ülkenin ekonomisinden bilimine ve sanatına birçok alanda onların emekleri vardır

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Şuna inanmak lazımdır ki, yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” sözüyle annelerimizin topluma ve insanlığa değer katan kutsal yönünü, en doğru şekilde vurguluyor. Tarihimizin şanlı sayfalarında kahramanlıklarıyla yer alan kadınlarımızı, kundaktaki bebeğini komşularına bırakıp vatan topraklarını savunmak, evlatlarına onurlu bir yaşam sunmak için cepheye koşan Nene Hatunları sonsuz minnetle ve saygıyla anıyoruz. Onların tarihe altın harflerle yazılmış fedakarlık ve özveri öyküsü, nesilden nesile aktarılarak geleceğimize ışık oluyor.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş tüm annelerimizi rahmetle anıyor, kendini vatana, topluma, insanlığa adayan evlatlar yetiştiren, bu uğurda gece gündüz demeden çabalayan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ve şehit annelerimiz olmak üzere desteğini, dualarını üzerimden hiç çekmeyen annemin, eşimin ve tüm kadınlarımızın ‘Anneler Günü’nü kutluyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir