Atakum Belediyesi’nden 1.Karadeniz Çevre Çalıştayı

Atakum Belediyesi’nin 9-10 Haziran tarihlerinde ev sahipliği yapacağı “1. Karadeniz Çevre Çalıştayı”nda Karadeniz’de iklim değişikliğinden, tarım politikalarına, kıyı tahribatından kentleşme ve çevreye kadar birçok konu masaya yatırılacak.

————————————–

Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), Kuzey Kültür Evi, Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu, Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu iş birliğiyle 9-10 Haziran tarihlerinde Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde 1. Karadeniz Çevre Çalıştayı gerçekleştirilecek. “Karadeniz Yarına da Kalsın” sloganıyla bi araya gelecek bilim insanları Karadeniz’in geleceği adına önemli bilgilendirmelerde bulunacak.

DOLU DOLU PROGRAM

Çalıştay, 9 Haziran Perşembe günü saat 09.30’daaçılış programı ile başlayacak. 11.40-13.00 arasında “Karadeniz Kıyı Tahribatı ve Çevre Kirliliği” başlığıyla ilk oturum gerçekleştirilecek. Oturumda Cevat Öncü, Mehmet Şensoy ve Doç. Dr. Coşkun Erüz konuyla ilgili sunumlarını yapacak. İkinci oturum ise 14.00-15.30saatleri arasında “Karadeniz’de Tarım Politikaları” başlığıyla, Cemil Zorbaş, Ali Çömez sunumuyla yapılacak. Üçüncü oturumda “Yerel Yönetimler, Kentleşme ve Çevre” başlığında olacak. Bu oturumda da Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Ahmet Mutlu katılımcılara önemli bilgiler aktaracak. Çalıştayın ikinci günü olan 10 Haziran Cuma günü saat 10.00-11.30arasında ilk oturum “İklim Değişikliğinin Karadeniz Tarımına Etkileri” başlığında Murat Akar, Prof. Dr. Zeki Acar sunumlarıyla gerçekleştirilecek. Çalıştay, 11.40-12.40 saatleri arasında “Karadeniz’de İklim Değişikliği Etkileri” konusunda, Önder Alagedik, Mehmet Özdağ, Doç. Dr. Örgen Uğurlu Ortaç sunumuyla sona erecek.

Bunları da sevebilirsiniz