Atakum Belediyesi’nden patili dostlara yıl boyunca destek

Atakum Belediyesi 2021’de de
patili dostların yardımına koştu
———————————————–
*9 ton mama dağıtımı yapıldı
*32 adet köpek, 98 adet kedi evi canlara yuva oldu
*40 adet mama kabı, 3 adet besleme odağı yerleştirildi
*70 yeni besleme noktası oluşturuldu
*bin 818 kedi, bin 358 köpeğin yardımına koşuldu
*Yurttaşların ulaştırdığı 3 bin 742 soruna müdahale edildi
*112 patilinin sahipli hayvan kaydı yapıldı

Atakum Belediyesi Sokak Canlıları Destek Ekibi, 2021 yılında da sokakta yaşayan patili dostların yaşam haklarını korurken beslenme, sağlık, barınma ve sevgi ihtiyaçlarını karşıladı. Canlara mama desteği 9 tonu aştı, 130 yeni yuva sahiplerini buldu, 3 bin 176 yaralı patilinin de yardımına koşuldu.
—————————————————-
Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Canlıları Destek Ekibi, 2021 yılında da patili dostlara destek oldu. Ekip, gerçekleştirdiği çalışmalarla sokakta yaşayan canlıların yaşam haklarını korurken beslenme, sağlık, barınma ve sevgi ihtiyaçlarını karşıladı.

SOKAKTAKİ CANLARA MAMA DESTEĞİ
Atakum’daki sokak canlılarını yalnız bırakmayan Sokak Canlıları Destek Ekibi, 2021 yılında can dostların aç kalmaması için kent genelindeki beslenme noktalarına 4.5 ton kedi, 4.5 ton köpek maması olmak üzere toplamda 9 ton mama dağıtımı gerçekleştirdi. 70 yeni besleme noktası oluşturuldu. Önceki yıl pandemi döneminde açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları için düzenlenen mama haritası sayesinde, bu yıl da https://bit.ly/atakumcandostlar adresinden Atakumlu hayvanseverler evlerine en yakın konumdaki mama odaklarına kolaylıkla ulaşarak sokak hayvanlarıyla mama paylaştı.

3 BİN 176 PATİLİNİN YARDIMINA KOŞULDU
Hastalanan ve yaralanan bin 818’i kedi, bin 358’i köpek olmak üzere 3 bin 176 sevimli dostun yardımına koşan Sokak Canlıları Destek Ekibi, tedavisi tamamlanan sokak canlılarının yaşadıkları ortamlara sağlıklı şekilde geri dönmesine destek oldu. Yurttaşların Çözüm Merkezi ve sosyal medya aracılığı ile ulaştırdığı hayvanlarla ilgili 3 bin 742 soruna müdahale eden ekipler, 112 can dostun da sahipli hayvan defterine kaydını gerçekleştirdi.

CAN DOSTLARA 123 YENİ YUVA
2021 yılında Atakum Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne bağlı Marangoz Atölyesi’nde patili dostların kış aylarında soğuktan etkilenmemeleri için gerçekleştirdiği kulübe yapımı devam edildi. Sokak Canlıları Destek Ekibi kentin ihtiyaç duyulan alanlarına 32 adet köpek, 98 adet de kedi evi konumlandırdı. Su geçirmez malzemeden üretilen kulübeler sokak canlılarına yuva oldu.

Bunları da sevebilirsiniz