Atakum Belediyesi’ne ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi

Atakum Belediyesi ile CEİD iş birliğiyle, belediyede görevli birim müdürlerine yönelik “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu eğitim verildi

—————————————

Türkiye’de cinsiyet eşitliği ile ilgili olarak gerçekleştirilen her türlü faaliyetin, etkin, sistematik ve sürekli izlenmesi adına aktif çalışan bir örgüt olan Cinsiyet Eşitliği izleme Derneği (CEİD) ile Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala ile birim müdürlerinin katıldığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu çevrimiçi eğitim gerçekleştirildi. CEİD Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Ünal’ın verdiği eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinden yerel yönetim-yerel katılım ve yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği için araçlar ve mekanizmalar başlıkları ele alındı.

 

VERİMLİ EĞİTİM PROGRAMI

Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Dilek Öztürk, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitiminin son derece verimli geçtiğini ve kapsamının genişleyeceğini ifade ederek, “Kadınlar, engelliler, işsiz gençler, yaşlılar gibi çeşitli sebeplerle toplumda dezavantajlı konuma itilmiş kesimlerin belediye hizmet ve etkinliklerinden eşit şekilde faydalanmasını sağlamak kurumsal olarak belediyenin sorumlulukları arasındadır. Bu sebeple söz konusu dezavantajlı kesimlere yönelik kapsayıcı politikaların oluşturulmasında ilgili paydaşlarla katılımcı bir yöntem belirlenmesi şeffaflık ve toplumsal barışa da katkı sağlayacaktır. O nedenle biz önce belediye yönetiminden başlayarak toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını yerleştirmeyi amaçladık. Bize eğitim konusunda destek sağlayan CEİD’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz